Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 augusti 2013 | 19:01

"Den sämsta filmen någonsin" släpps i Sverige

DVD-premiär för lika stjärnspäckade som tvärsågade "Movie 43".

Vad har stjärnor som Hugh Jackman, Halle Berry, Chloë Grace Moretz, Johnny Knoxville, Kate Winslet, Elizabeth Banks, Emma Stone och Richard Gere gemensamt?

De är alla med i DVD-aktuella komedin/stinkbomben "Movie 43". Och de ångrar sig allihop.

Trots den mycket imponerande rollistan - eller kanske just på grund av den - har världens filmskribenter enhälligt sågat "Movie 43" jämte fotknölarna. Episodkomedin, som består av ett tiotal sketcher, har till exempel bara 3 positiva recensioner av totalt 75 på Rotten Tomatoes.

Några av dess vassaste kritiker ger den "minus fem stjärnor" och kallar filmen för "uselhetens Citizen Kane" och "det sämsta som någonsin gjorts". 

Också den amerikanska biopubliken höll sig klokt nog borta från "Movie 43", trots ett skådespelarteam som tillsammans fått fjorton Oscarsnomineringar genom åren. Så vad fick stjärnorna att tacka ja från början?

Det var producenten och Hollywoodveteranen Charlie Wesslers briljanta idé, att låta de största stjärnorna göra saker som ingen hade väntat sig. Hugh Jackmans och Kate Winslets sketch spelades in först, redan för fyra år sedan, och användes sen för att locka till sig andra namn. Ändå försökte flera att backa ur sina kontrakt när de fick veta vad de hade gett sig in på:

- De ville såklart ut, men vi lät dem inte. Vi väntade på dem. Vi spelade in när de hade tid. Vi gav dem skuldkänslor till döds, säger en av filmens producenter och regissörer, Peter Farrelly.

Farrelly har också ett meddelande till alla kritiker som hatat hans film:

- "Movie 43" är inte jordens undergång. Det är en lågbudgetfilm där vi försökte göra något annorlunda. Ni kritiker gnäller alltid att Hollywood inte kommer med något nytt. Slappna av lite.

Se den på egen risk: idag finns "Movie 43" ute på DVD och video on demand. Läs vår recension här...

Källor: The Telegraph, Hollywood Reporter
| 14 augusti 2013 19:01 |