Film

Skribent

MovieZine

1 april 2012 | 18:01

"Den onda dockan" får både remake och uppföljare

Nästa år är det 25 år sedan vi alla blev vettskrämda av den ondskefulla lilla dockan och nu talas det om både en remake och uppföljare.

För ungefär ett år sedan var det tal om att det skulle kommaen remake på "Den onda dockan" och att Brad Dourif skulle göra comeback som rösten till mördardockan. Efter det har snacket svalnat något och projektet avstannat.  Men Moviehole träffade Dourif under Mad Monster Party i USA och rapporterar att enligt honom så är remaken fortfarande på gång - och att det även kommer en uppföljare att se fram emot.

Don Mancini är fortfarande i kontroll över remaken som ska vara ännu mörkare och mindre komisk än originalen. Uppföljaren däremot (som verkar bli en spin-off) ska involvera hela Chuckys familj, vilket inte är så förvånande då "Bride of Chucky" och "Seed of Chucky" kommit ut. Filmen kommer heta "Revenge of Chucky" och kommer förmodligen fortsätta i det mörka, komiska spåret.

Dourif är involverad i båda projekten, men har fått vara utan manus till remaken. För tillfället är ingenting satt i sten och det är inte säkert att båda projekten kommer att bli av.

Men med tanke på att det nästa år är 25 år sedan Chucky äntrade filmvärlden, så bättre timing får man leta efter.  

| 1 april 2012 18:01 |