Film

Skribent

Mats Karlsson

8 februari 2018 | 19:30

Den ökända Polarisexpeditionen blir film

Den svenska skådespelaren Johannes Kuhnke ska spela en av huvudrollerna.
Det isländska produktionsbolaget Sagafilm meddelar att man tänker göra film av den ökända, men misslyckade Polarisexpeditionen och att svensken Johannes Kuhnke kommer att ha en av huvudrollerna, skriver Variety.
 
Saxat från Wikipedia: Polarisexpeditionen 1871, ledd av amerikanen Charles Francis Hall, hade som mål att bli den första expeditionen att nå nordpolen. Expeditionen finansierades av den amerikanska regeringen och var ett av de första försöken att nå nordpolen, efter att den brittiske marinofficeren William Edward Parry 1827 nådde breddgraden 82°45′N. Expeditionen misslyckades med sin huvuduppgift på grund av inkompetens, bristande disciplin och dåligt ledarskap.
 
Filmen beskrivs som ett äventyrsdrama baseras på Steven Heightons roman “Afterlands” och den regisseras av långfilmsdebutanten Páll Grímsson. I huvudrollerna hittas Johannes Kuhnke ("Turist"), Sebastian Hulk (Dark"), Frederick Lau ("Victoria"). Historien kommer att fokuseras på Roland Kruger, en idealistisk tysk sjöman, som tillsammans med 15 andra besättningsmän av olika nationaliteter hamnar på ett isflak, efter att ha kommit ifrån skeppet.
 
- Det här är riktigt passionsprojekt som jag har utvecklat i många år och jag brinner för att berätta den här viktiga och sanna historien, säger Grímsson i ett uttalande.
 
Vad tror ni om det här upplägget?
| 8 februari 2018 19:30 |