Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

20 mars 2024 | 13:30

"Den oändliga historien" fortsätter - helt ny serie filmer planeras

Det blir en ambitiös remake där den tidlösa berättelsen kan skildras med nya perspektiv.
Älskade kultklassikern "Den oändliga historien" filmatiseras på nytt, det var Variety först ut med att berätta.
 
Boken handlar om den mobbade elvaåringen Bastian, som flyr undan verkligheten genom att drömma sig bort till fantasins värld. En dag stjäl han "Den oändliga historien" från ett anikvariat, läser han om landet Fantásien som är i fara, och lever sig in i den magiska berättelsen.
 
Den här berättelsen, skapad av författaren Michael Ende, ska bli grunden till en hel serie filmer. Bolaget Michael Ende Productions ligger bakom projektet i samarbete med See-Saw Films.
 
Just See-Saw Films är ett intressant bolag. De har kritikerrosade filmer och serier som "The King's Speech", "The Power of the Dog" och "Slow Horses" på sitt samvete, så det finns en god chans att den här remaken kommer bli lyckad variant.
 
Iain Canning är en av producenerna från See-Saw Films, och säger så här i en kommentar till Variety:
 
- Historien är både aktuell och tidlös, och har verkligen en möjlighet att berättas på ett nytt sätt. Och en del av det speciella med boken är att man kan gå tillbaka till den vid olika tidpunkter i livet och hitta olika nivåer av mening. Så vad underbart att vi har den här möjligheten att göra ett nytt perspektiv som kommer att ha nya lager och betydelser. Vi tror helt enkelt att varje generation förtjänar sin egen resa in i Fantastica.
 
Projektet är än så länge i sin linda. Varken manusförfattare eller regissör knutna till det, och exakt hur många filmer det blir lär inte bestämmas förrän de är på plats. Samma sak gäller förstås för skådespelarna.
 

Läs också: Rör inte mina 80-talsfilmer!

 
| 20 mars 2024 13:30 |