Film

Skribent

Viktor Jerner

9 april 2018 | 05:30

Den lovande nya trailern till "Solo: A Star Wars Story" är här

Han Solo och hans trogna vapendragare Chewbacca ger sig ut på nya äventyr i Millenium Falcon.
Den senaste trailern till Ron Howards "Solo: A Star Wars Story" har just landat. Efter massiva problem i form av allt från ett plötsligt regissörsbyte och plagiatanklagelser till rykten om missnöje med Alden Ehrenreich (som spelar titelkaraktären) börjar projektet nu äntligen närma sig mållinjen, dess biopremiär den 23:e maj. Nyligen fick vi reda på att den oväntat nog kommer få smygpremiär vid Cannes filmfestival, vilket för mig känns som ett självsäkert drag. 
 
Att skildra den unga Han Solos tidiga äventyr har alltid känts som ett mycket riskfyllt uppdrag för mig, av flera anledningar. Dels så känns det bittert att mista en del av mystiken kring karaktärens förflutna, och sen är det en nästintill omöjlig uppgift att fånga karisman och charmen som Harrison Ford skänkte rollen. Sen kom dock den riktigt stabila första trailern och min oro övergick mestadels i hopp och pepp. Särskilt Donald Glover som Lando Calrissian har för mig och många andra varit det på förhand starkaste kortet och inget i det material som vi har fått se hittills har ändrat den uppfattningen. 
 
Kolla in den senaste trailern nedan: 
 
 
Även om jag personligen känner att den här trailern inte riktigt var lika stark som den förra så är min pepp fortsatt väldigt hög. Den essentiella "Star Wars-känslan" som George Lucas prequel-filmer tappade helt är intakt och samtliga skådespelare ser ut att göra ett riktigt stabilt jobb. Rent visuellt tycker jag också att den fortsätter imponera. Det enda som egentligen haltar lite mer än i första trailern är tempot och klippningen, vilket inte säger särskilt mycket om slutprodukten, om ens något alls. 
 
Utöver Alden Ehrenreich och Donald Glover innehåller rollistan även namn som Woody Harrelson, Thandie Newton, Emilia Clarke, Paul Bettany och Jon Favreau. 
 
Vad tyckte du om den här senaste trailern? 
| 9 april 2018 05:30 |