RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

26 juni 2017 | 19:15

Är Lucasfilm missnöjda med Alden Ehrenreich som Han Solo?

Ny vecka, nya rykten om trubbel i ”Star Wars”-galaxen.
Så sent som förra veckan skrev vi om att Lucasfilm sparkat regissörerna Phil Lord och Chris Miller från inspelningen av Han Solo-filmen. De ersätts snart av Ron Howard, som får i uppdrag att styra Millennium Falcon in i mål under de återstående inspelningsveckorna.
 
Tydligen var Lord och Millers komiska stil och passion för improvisation inte riktigt vad Kathleen Kennedy eller manusförfattaren Lawrence Kasdan hade i åtanke.

Men problemet slutar inte med två bångstyriga filmskapare. Hollywood Reporter skriver att studion även oroar sig över sin huvudroll - skådespelaren Alden Ehrenreich, som spelar den ikoniske rymdbusen Han Solo som ung.

Lucasfilm är enligt rapporter ”inte helt nöjda med den prestation som regissörerna fick ut av honom”. Det har gått så långt att man tog hjälp av en skådespelarcoach, vilket är ovanligt så här sent i en produktion. Förhoppningsvis kan en erfaren filmskapare som Ron Howard också hjälpa till att styra upp den här röran. 

Det mest oroväckande med hela historien är dock att en så pass stor studio har chansat så pass mycket med sin viktigaste franchise, att de plötsligt står mitt i inspelningen med regissörer och skådisar som de är missnöjda med. Kanske är det dags för Kennedy & co att sluta stressa fram nya filmer, men se till att de blir riktigt bra och med rätt talang på plats?
 
Han Solo-prequeln (som ännu saknar en officiell titel) siktar på biopremiär i maj 2018.
| 26 juni 2017 19:15 |