Film

Skribent

Viktor Jerner

6 februari 2018 | 15:00

Hade "Star Wars"-fansen hellre sett en Lando-film?

Första trailern till den nya Han Solo-filmen landade igår och det är redan glasklart vem som är fansens stora favorit.
Snacket om att det är underbara Donald Glover, mannen bakom Childish Gambino, som spelar den unga Lando Calrissian i "Solo: A Star Wars Story" gick varmt redan innan vi hade sett något material från filmen. Sedan gårdagens trailersläpp tycks det dock inte finnas någon stopp på det, utan sociala medier som Twitter och Facebook har fyllts av hyllningar och passionerad kärlek för den här nya versionen av karaktären.
 
Diskussionen har nu också börjat övergå i en mycket intressant frågeställning; hade det inte bara varit bättre att göra en "Lando"-film? Nedan ser ni hur både erkända filmkritiker och fans tycker att Lucasfilm och Disney borde ha valt den vägen istället:
 
 
Jag kan verkligen förstå den ståndpunkten, men samtidigt känns det för mig svårt att göra en hel film kring bara Lando. Vissa filmkaraktärer passar helt enkelt bättre som färgstarka biroller som dyker upp vid precis rätt tillfälle och för mig känns Lando som en typisk sådan figur. Om man skulle överexponera hans charmiga gangsteraura skulle den snabbt kunna bli tråkig och mossig, och vi vill väl inte att det ska bli en ny Jack Sparrow av honom?
 
Det känns också som att många är lite väl snabba med att såga Alden Ehrenreich och hans tolkning av titelhjälten. Bedömningen kring om han håller måttet eller inte kan vi inte göra med gott samvete förrän vi ser filmen i sin helhet, eller hur? Jag är väldigt hoppfull kring honom och till skillnad från många andra hoppas jag inte på att han gör en Harrison Ford-imitation, utan snarare att han gör något eget. Eftersom Solo själv hittills har varit en karaktär som kan placeras i "färgstark biroll"-facket kan jag tänka mig att Ehrenreichs Solo är mer av en "straight man", vilket jag tror kan fungera.
 
 
Ron Howards "Solo: A Star Wars Story" har premiär på svensk bio den 23:e maj. Ser du fram emot att se den eller hade du hellre sett "Lando: A Star Wars Story"? 
| 6 februari 2018 15:00 |