Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 maj 2018 | 23:00

Den nionde säsongen av "The Walking Dead" har redan börjat spelas in

Kommer du att fortsätta titta på "The Walking Dead" efter den (tittarmässigt) svaga åttonde säsongen? Spoilervarning!
Det är bara drygt två veckor sedan den åttonde säsongsfinalen av "The Walking Dead" gick av stapeln. Det var den tittarmässigt sämsta finalen sedan den första säsongen sändes, 2010. Det råder ingen tvekan om att en stor andel av "The Walking Dead"-fansen helt enkelt har tröttnat på Rick och hans vänners/fienders öden. Men trots detta är det fortfarande en av de mest populära (fortfarande aktiva) tv-serierna av alla.
 
Personligen tycker jag att de spelade alldeles för säkert under den åttonde säsongen, särskilt med tanke på att i princip alla större (eller till och med halvstora) karaktärer överlevde det gigantiska "kriget". Till skillnad från hur spinoffserien "Fear the Walking Dead" har ihjäl sina huvudkaraktärer chockerande frekvent.
 
 
Inför den nionde säsongen tar manusförfattaren Angela Kang över showrunner-ansvaret från Scott Gimple. I flera intervjuer inför och efter säsongsfinalen har de berättat att den nya säsongen kommer att kännas nästan som en helt ny serie - vilket förhoppningsvis bådar gott. Med tanke på att Jeffrey Dean Morgan (som spelar Negan) har setts med ett långt skägg har det redan börjats spekulerats i huruvida den nionde säsongen kommer att hoppa rejält framåt i tiden. Beräknad premiär någon gång under hösten 2018.
 

Läs också: Lauren Cohan bekräftar att hon kommer tillbaka till "The Walking Dead"

 
Kommer du att ge den nionde säsongen av "The Walking Dead" en chans? Kommentera gärna nedan?
| 2 maj 2018 23:00 |