Film

Skribent

MovieZine

1 juni 2018 | 16:00

Den första trailern till ”Ensamma i rymden” har landat

Det största svenska rymdäventyret någonsin är en familjefilm - med biopremiär i höst.
 
MovieZine kan idag exklusivt presentera en första titt på höstens svenska familjefilm. Trailern till ”Ensamma i rymden” börjar rulla på bio i helgen ihop med nya ”LasseMajas detektivbyrå”, och ger en lovande bild av ett ambitiöst rymdäventyr för alla åldrar.

”Ensamma i rymden” beskrivs som en äventyrlig, varm och rolig historia som inte duckar för de stora frågorna om liv och död. Ett episkt rymdäventyr för hela familjen, om två syskon som utmanar sitt öde tillsammans med en vänlig utomjording.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Filmen är baserad på pjäsen ”Vial”, skriven av Henrik Ståhl. Regissören Ted Kjellsson har tidigare berättat om sina inspirationskällor, som sträcker sig från kultfilmer som ”Stjärnornas krig” och ”Blade Runner” till barnklassikerna ”E.T.” och ”Bröderna Lejonhjärta”.

- Under hela min karriär har jag försökt hitta en sci-fi-idé som griper tag i mig, och som är både rolig och spännande. Jag hade nästan gett upp hoppet när jag en dag såg pjäsen ”Vial” av Henrik Ståhl. Där och då visste jag att det skulle gå att göra cool och rolig, men samtidigt tänkvärd och viktig, rymdfilm på svenska. Jag vill göra ett filmäventyr som vi inte har sett tidigare; en färgglad, vacker, fartfylld, drömsk och känslig film som förtrollar.

I rollerna syns Ella Rae Rappaport, Dante Fleischanderl, Henrik Ståhl och Aliette Opheim. ”Ensamma i rymden” får biopremiär 21 september.
| 1 juni 2018 16:00 |