Film

Skribent

MovieZine

18 juni 2017 | 21:00

”Bröderna Lejonhjärta” möter ”E.T.” i ny svensk rymdfilm

I sommar börjar inspelningen av rymdäventyret ”Alone in Space”.
Den 3 juli startar inspelningen av rymdäventyret ”Alone in Space” i regi av Ted Kjellsson.

Filmen beskrivs som ”en äventyrlig, varm och rolig historia som inte duckar för de stora frågorna om liv och död - ett episkt rymdäventyr, om två syskon som utmanar sitt öde tillsammans med en vänlig utomjording.”

Som en homage till storfilmer som ”Star Wars”, ”Alien” och ”Blade Runner” byggs modeller av rymdskeppen som filmas mot green screen. Detta ska tillsammans med digitala specialeffekter skapa rätt retrokänsla, skriver Nordisk Film i ett pressmeddelande.

Rymdskeppet i filmen är konstruerat för att evakuera 5000 människor till exoplaneten Vial. De digitala effekterna bidrar även till att få fram känslan av det enorma skeppet i ett oändligt universum. Man kommer också att simulera tyngdlöshet till vissa scener.

Filmer som utspelar sig i rymden är inget som direkt har präglat svensk film. Regissören Ted Kjellson berättar:

- Under hela min karriär har jag försökt hitta en sci-fi-idé som griper tag i mig, och som är både rolig och spännande. Jag hade nästan gett upp hoppet när jag en dag såg pjäsen ”Vial” av Henrik Ståhl. Där och då visste jag att det skulle gå att göra cool och rolig, men samtidigt tänkvärd och viktig, rymdfilm på svenska. Jag vill göra ett filmäventyr som vi inte har sett tidigare; en färgglad, vacker, fartfylld, drömsk och känslig film som förtrollar.

I rollerna syns Ella Rae Rappaport, Dante Fleischanderl, Henrik Ståhl och Aliette Opheim. ”Alone in Space” får biopremiär hösten 2018.
| 18 juni 2017 21:00 |