Skribent

Carl Adam Anderberg

25 november 2015 | 15:00

Crazy Pictures långfilmsdebut "Den blomstertid nu kommer" spelas in i februari

Och de här skådisarna har fått huvudrollerna.
Många av er läsare (och vi själva) blev mäkta imponerade av den Norrköpingsbaserade humorgruppen Crazy Pictures trailer till sin första långfilm "Den blomstertid nu kommer", som släpptes för en tid sedan. Projektet Kickstarter-finansieras just nu (kampanjen slutar på fredag) och har i skrivande stund dragit in nästan 700 000 kronor, med ett mål på 300 000 kronor. En stor succé alltså. 

Missade du trailern? Kolla in den nedan:


Det rör sig alltså inte om ett nytt humorprojekt från gänget bakom "Vaskduellen" den här gången, utan om en fullfjädrad svensk katastroffilm. Nu har Crazy Pictures gått ut med vilka skådisar som kommer att spela huvudrollerna i filmen, och det rör sig om både kända och mindre kända ansikten.

Large af61adad400b7016a4fc47e9230f2035 christoffer nordenrot
Foto: Philip Martin

Christoffer Nordenrot har spelat en stor roll i alla Crazy Pictures-klipp och kortfilmer som gått under samlingsnamnet "Poesi för fiskar", och nu får han sätta tänderna i en långfilmshuvudroll för första gången. Har tidigare även medverkat i "Wallander" och "Inkognito".Den kvinnliga huvudrollen kommer att spelas av Lisa Henni, känd från bland annat "Snabba Cash".

Foto: Fotografica

Teaterskådespelaren Jesper Barkselius har fått den tredje stora rollen i filmen. Han har synts i bland annat "Jägarna 2".

Biopremiär för "Den blomstertid nu kommer" har tidigare sagts vara "om 2-3 år", och förhoppningsvis lyckas Crazy Pictures med att förverkliga sin vision. Det känns hur som helst väldigt spännande med en helsvensk katastroffilm. Vi rapporterar självfallet fortlöpande om projektet.
| 25 november 2015 15:00 |