Film

Skribent

Philip Norén

15 december 2014 | 20:00

"Die Hard" korad till tidernas bästa julfilm

Totalt har 2600 röster kommit in till vår tävling som gick ut på att kora tidernas julfilm. Matcherna har varit stenhårda, men nu har vi en vinnare.
Grattis säger vi till "Die Hard" som drog det längsta strået i julfilmstävlingen. I finalen använde Bruce Willis sina muskler till att slå ut "Tomten är far till alla barnen". Slutsiffrorna i finalen blev 57%-43% till "Die Hard".

Snuten John McClane behöver väl ingen vidare presentation. Han är starkare än de flesta andra, och han vann dessutom Dödsmatchen för Tidernas actionhjälte under 2012. Den första filmen med den samme, Die Hard från 1988, utspelar sig under julhelgen och skapar så pass mycket julstämning att den nu alltså tog hem Dödsmatchen för Tidernas bästa julfilm. Stenhård action och julstämning är ingen vidare kombination kan tyckas, men klart är i alla fall att "Die Hard" lyckas förena de båda och inte ens tomten själv lyckas slå den bombastiske actionrökaren "Die Hard" i finalen. Så nu vet ni vilken film ni ska kika på under årets gladaste helg. Men förbered er på pang pang, och förvänta er ingen snö.

Kolla in resultatet i Dödsmatchens olika etapper nedan.

Duellerna:

Bad Santa (42%) vs Nightmare Before Christmas (58%)
Ett päron till farsa firar jul (36%) vs Ensam hemma (64%)
Tomten är far till alla barnen (61%) vs Love Actually (39%)
Grinchen (28%) vs Die Hard (72%)

Semifinal 1:

Ensam hemma (35%) vs Tomten är far till alla barnen (65%)

Semifinal 2:

Nightmare Before Christmas (34%) vs Die Hard (66%)

Final:

Die Hard (57%) vs Tomten är far till alla barnen (43%)
| 15 december 2014 20:00 |