Serie

Skribent

Anders Eklöf

12 november 2021 | 18:13

Den animerade "X-Men"-serien från 90-talet får uppföljare på Disney+

Mutanterna (och 90-talet) återvänder i en direkt uppföljare på den klassiska tv-serien, kallad "X-Men ’97".
För cirka två år sedan rapporterade vi att skaparen bakom den klassiska tv-serien "X-Men: The Animated Series" höll på med en pitch för en officiel fortsättning på berättelsen, vilket nu blir verklighet. 
 
Under dagen firades det att streamingtjänsten Disney+ fyller två år, där vi bland mycket annat fick veta att mutanterna Wolverine, Cyclops, Jean Grey, Rogue och de andra kommer tillbaka i uppföljaren "X-Men ’97"
 
Inte mycket mer är känt om projektet förutom att den är en direkt fortsättning på föregångaren som gick mellan 1992-1997 och att Beau DeMayo som skrev manuset till den tecknade "The Witcher"-serien "Nightmare of the Wolf" är showrunner. 
 
I modern tid är vi väldigt bortskämda med oändliga universum baserade på våra favorithjältar från serietidningarna av Marvel och DC, men på 90-talet var det mindre vanligt. Tillsammans med "Batman: The Animated Series" banade "X-Men" vägen för andra liknande serier och ska ha inspirerat de framgångsrika filmerna om mutanterna. 
 
Jag är nog inte ensam om att få ett nostalgiskt rus av den rockiga intromusiken från serien, som de förhoppningsvis gör en ny tappning av i den nya.
 
Vi kan helt klart konstatera att 90-talet är tillbaka! 
 
 
"X-Men ’97" har premiär på Disney+ någon gång under 2023. 
 
Vilken är den bästa tecknade superhjälteserien från 90-talet? 
| 12 november 2021 18:13 |