Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 juni 2019 | 21:20

"X-Men: The Animated Series" kan få officiell fortsättning hos Disney+

Originalseriens skapare håller på att göra sig redo att pitcha idéen om en fortsättning av kultserien för Disney.
När det kommer till superhjälteserier som det gick att se under barndomen, långt före vi klev in i en värld där superhjältefilmer och serier finns i överflöd, så är nog nostalgin för de flesta som störst när det kommer till "Batman: The Animated Series" och "X-Men: The Animated Series".
 
Enligt THR kan det vara på gång med en officiell fortsättning av "X-Men", som har varit i kontakt med seriens skapare på grund av att alla ur originalcasten ska närvara vid ett event senare i höst. I samma veva som den nyheten släpptes avslöjades det också att det kreativa teamet bakom den hyllade serien håller på med en pitch på en officiell fortsättning.
 
- Det vi skulle vilja göra mer än något annat är att få fortsätta storyn där vi slutade, berättar "X-Men"-tecknaren Larry Houston.
 
Vilket varken låter som en dum eller helt otänkbar idé. I och med Disneys köp av Fox har det länge spekulerats kring hur rättigheterna till X-Men-universumet ska kunna användas på bästa sätt bland Marvels olika projekt. Varför inte låta en helt ny generation lära känna X-Men i animerad form?
 
 
Oavsett hur man beslutar sig för att lösa det bland live-action-projekten så vore det nog inte så dumt att låta den animerade originalseriens skapare få fortsätta på sin historia. Vi har ju exempelvis redan sett hur Disney valt att ge "DuckTales" en ny chans.
 
Nu återstår det bara att se om deras pitch får grönt ljus av Disney eller inte. Skulle du ge den animerade "X-Men"-serien en chans om den kom tillbaka? Kommentera gärna nedan!
| 10 juni 2019 21:20 |