Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

15 januari 2018 | 00:00

Den andra säsongen av "The Handmaid's Tale" blir ännu mörkare

Hulu presenterade under söndagen första trailern inför årets säsong, ett premiärdatum och meddelade att den andra säsongen blir ännu mörkare än den första.
Efter de enorma framgångarna med fjolårets hitserie "The Handmaid's Tale", som plockade hem både Emmy och Golden Globe-statyetterna i kategorierna "Bästa drama" och "Bästa kvinnliga skådespelare i en dramaserie", meddelade Hulu under söndagens pressträff att den andra säsongen av serien får premiär den 25 april. 
 
Under den andra säsongen av "The Handmaid's Tale" kommer vi dels att få en djupare förståelse för hur de sociala och politiska konflikterna ledde till att Gilead slet sig loss från övriga USA. Men såklart får vi även fortsättningsvis följa Offreds (Elisabeth Moss) resa. Huvudrollsinnehavaren Elisabeth Moss var också på plats, för att prata om vad vi kan förvänta oss mer av från hennes egen karaktär.
 
Bruce Miller och Elisabeth Moss.
 
- Den nya säsongen kommer att bli ännu mörkare, om det ens är möjligt. Mycket av den nya säsongen handlar om moderskap. Vi har pratat mycket om den kommande födseln och barnet som växer inom henne, som en bit av en tickande tidsbomb. Komplikationerna är väldigt intressanta att utforska. Hon får barnet, men det tas bort från henne. Hon kan inte vara dens mamma. Det bådar för ett gott drama.
 
Seriens showrunner, Bruce Miller, meddelade också att Marisa Tomei ansluter till säsong två i en gästroll. Han berättade även att den större delen av handlingen nu kommer att utspela sig utanför Margaret Atwoods bok, hon är däremot fortfarande involverad i serien som konsult, men att det fortfarande finns några fördjupande delar för bokfansen att se fram emot. 
 
 
Den första säsongen av "The Handmaid's Tale" bestod av 10 avsnitt och finns att se hos HBO Nordic. Förutsatt att HBO Nordic får rättigheterna att sända den andra säsongen med, bör vi här i Sverige kunna ta del av den två timmar långa premiären - med start den 26 april.
 
Frågan är nu, precis som Moss själv sade - är det ens möjligt för den andra säsongen av "The Handmaid's Tale" att bli mörkare än vad den första var? Kommer du att ge fortsättningen av serien en chans? Kommentera gärna nedan!
| 15 januari 2018 00:00 |