COMIC-CON 2017

Skribent

Viktor Jerner

22 juli 2017 | 18:45

Den nysläppta "Justice League"-postern är smärtsam att titta på

Vad var det som gick fel här egentligen?
Eftersom jag är ett massivt Batman- och DC-fan sedan barnsben och vill DCEU väl av hela mitt hjärta smärtar det mig att behöva vara riktigt negativ kring något som har med Zack Snyders kommande "Justice League" att göra, men den mörka stunden är nu kommen. Inför kvällens (drygt 20.30 svensk tid) Warner Brothers-panel under San Diego Comic-Con har nämligen en ny poster släppts, där fem av medlemmarna i det legendariska superhjälteteamet visas upp. Börja med att ta en titt här nedanför: 
 
 
Är det bara jag eller är det här en fullkomligt gräslig poster och därmed en marknadsföringsmiss av episka proportioner? Jag förstår att den ska föra tankarna till Alex Ross klassiska lineup-bilder och jag gillar idén med att jobba in gruppmedlemmarnas ikoniska loggor i texten, men slutresultatet fungerar verkligen inte. De hårda skuggorna, det gyllene ljuset och den "poppiga" texten ger en riktigt svidande och billig B-känsla som för mig klingar helt fel med vad Justice League är och ska vara. Det är alltid trevligt att se Batman, Wonder Woman, The Flash, Aquaman och Cyborg, men inte så här. 
 
Banner-versionen (nedan) som också släpptes alldeles nyss fungerar en gnutta bättre, men inte heller den kan mäta sig med det riktigt snygga material som har släppts tidigare, inte ens i närheten. 
 
 
Förhoppningsvis får vi se något mer förtroendegivande från "Justice League" ikväll under själva panelen på Comic-Con, det är exempelvis mycket sannolikt att en ny trailer landar. Håll utkik här på MovieZine för de senaste uppdateringarna.
 

Hur känner du kring postern? 

| 22 juli 2017 18:45 |