Spel

Skribent

Anders Eklöf

31 januari 2022 | 14:00

De 5 största spelen som släpps i februari

Postapokalyps, remastrad tonårsångest och tidsresor samt kung fu-action är vad som väntar i spelväg under februari 2022.
Under årets första månad släpptes inte mycket mer spännande än Nintendo Switch-spelet "Pokémon Legends: Arceus", men februari ser mycket me späckat ut när det gäller stora spelsläpp. Förutom de två stora titlarna, "Horizon Forbidden West" och "Elden Ring", släpps även några andra intressanta spel som är värda att hålla koll på.
 
Här är de fem hetaste spelsläppen under februari 2022.
 

"Life is Strange Remastered Collection"

 
 
För den som missade det gripande tonårsäventyret "Life is Strange" när det begav sig är "Life is Strange Remastered Collection" ett ypperligt tillfälle att få uppleva det, med snyggare grafik än tidigare.
 
I "Life is Strange" följer vi tonåringen Max Caulfield som återvänder till sin hemstad Arcadia Bay för att studera på en fotografiskola. När hon får se sin barndomsvän Chloe bli skjuten väcks hennes mystiska kraft att spola tillbaka tiden till liv. Hon får även veta att en våldsam storm närmar sig staden, så det är upp till henne att använda sig av sina nyfunna krafter för att stoppa den nalkande katastrofen och andra mysterium.
 
Samlingen innehåller det första spelet i serien och prequel-berättelsen "Life is Strange: Before the Storm" med en ny grafikmotor som fokuserar på snyggare ljussättning och bättre ansiktsanimationer. 
 
Datum: 1 februari
Plattform: Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch och PC
 

"Dying Light 2 Stay Human"

 
 
"Dying Light 2 Stay Human" är ett actionrollspel med skräckinslag som utspelar sig i en postapokalyptisk värld. Här spelar du som Aiden, en överlevare som är duktig på parkour. 
 
I den europeiska staden med namnet The City kan du fritt utforska den öppna världen som är fylld av olika landmärken och platser, plundra förnödenheter och kämpa mot en och annan odöd. Till din hjälp har du dina parkour-skills, närstridsvapen och ibland även skjutvapen.
 
Förutom det kommer du även ställas inför stora val som påverkar hur världen förändras och hur andra karaktärer ser på dig, samt välja vilka bosättningar du samarbetar med. Dessutom kan du spela med upp till tre vänner, så det här bäddar för ett härligt zombieäventyr.
 
Datum: 4 februari
Plattform: Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch och PC
 

"Sifu"

 
 
I "Sifu" spelar du som en kung fu-student som är ute efter att besegra fem lönnmördare som dödat hans familj. Det unika är att han har en magisk talisman som återupplivar honom om när han dör, med det lilla minuset att han åldras varje gång. 
 
Med över 150 unika attacker, omgivningar du kan uttnyttja och en intressant grafisk stil ser det ut som ett spel som kan tillfredställa fans av kung fu-filmer som "Enter the Dragon", "The Matrix" och "Ip Man".
 
"Sifu" kan nog bli en härlig indiepärla, av den franska studion Sloclap. Det unika konceptet där karaktären åldras, får mindre hälsa men blir starkare låter oneklingen intressant. 
 
Datum: 8 februari
Plattform: Playstation 4, Playstation 5 och PC
 

"Horizon Forbidden West"

 
 
Efter den fenomenala föregångaren är "Horizon Forbidden West" det mest efterlängtade spelet för många, där vi får följa med Aloy på hennes resa till den västra delen av ett postapokalyptiskt USA i ruinerna av städer som Kalifornien, Nevada och Utah.
 
Den här gången härjar en märklig sjukdom som smittar både människa och maskin, som måste stoppas innan det är för sent. Här får vi återse skurken Sylens (spelas av Lance Reddick, "The Wire"), en ny fiende i form av rebelledaren Regalla (Angela Bassett, känd från "Black Panther") och hennes maskiner samt stamledaren Hekarro. Vi får även se "The Matrix"-skådisen Carrie-Ann Moss i en mystisk roll.
 
Förutom nya monstruösa maskiner att kämpa mot kan Aloy simma undervatten, klättra på långt mycket fler ställen än tidigare och ett mer avancerat stridssystem.
 
Datum: 18 februari
Plattform: Playstation 4 och Playstation 5
 

"Elden Ring"

 
 
För fans av From Software och deras spel som "Dark Souls", "Bloodborne" och "Sekiro: Shadows Die Twice" väntar ett storslaget äventyr i "Elden Ring", som har en större och öppnare värld än någonsin tidigare.
 
I ett samarbete mellan spelstudion och "Game of Thrones"-författaren George R.R. Martin får vi följa med på en resa i The Lands Between, där en namnlös hjälte är på jakt efter bitarna av den första Elden Ring som lagt landet i ruiner. 
 
MovieZine fick en chans att testa de första timmarna av spelet för ett tag sedan, som verkade vara en spännande utveckling av "Dark Souls"-konceptet med en öppen och suggestiv värld som för tankarna till "The Legend of Zelda: Breath of the Wild".
 
Datum: 25 februari
Plattform: Playstation 5, Xbox Series X/S, Playstation 4, Xbox One och PC
 
Andra intressanta titlar som släpps under februari är indieskräcken "Martha is Dead" (24/2), det senaste rymdäventyret i "Destiny 2: The Witch Queen" (22/2) och det japanska rollspelet "Edge of Eternity" (10/2).
 
Vilka spel ser du fram emot att få sätta tänderna i under februari?
| 31 januari 2022 14:00 |