Film

Skribent

Alexander Dunerfors

6 januari 2015 | 10:00

De ser "Grown Ups 2" 52 veckor i sträck

Världens sämsta idé? Podcast-duo berättar hur Adam Sandler håller på att göra dem galna.
Två killar från Nya Zeeland har fått för sig att titta på samma Adam Sandler-komedi en gång i veckan, i ett helt år. Guy Montgomery och Tim Batt gör det för podcasten The Worst Idea of All Time, där de varje vecka pratar om sina erfarenheter. Filmen de så omsorgsfullt har valt är den allmänt sågade "Grown Ups 2"

- Först kom konceptet, det löjliga i att se och recensera samma film vecka efter vecka. Sen tänkte vi på "Con Air", men den var för bra. Vi funderade på "The Room", men den är så dålig att det blir underhållande, säger Batt.

I en intervju med VICE berättar de att de valde "Grown Ups 2" utifrån de usla betygen som filmen har fått. De har inte heller sett ettan, men nu - 47 veckor in i projektet - har de fått mer än nog av Adam Sandler. I podcasten pratar de ofta om sin rädsla att bli galna på riktigt.- Det första jag märkte är att det blir omöjligt att fokusera på vad som visas i bild. Jag tittar istället på statisterna, jag ser en produkt. Inte ens om jag försöker kan jag följa handlingen, säger Batt. 

- Nu längtar vi tills vi får se första "Grown Ups". Man bara väntar på att skådespelarna ska göra eller säga något annat, tillägger Montgomery. 

De är av naturliga skäl också väldigt tveksamma till att fortsätta med podcasten The Worst Idea of All Time en andra säsong. 

Om någon här i Sverige får för sig att prova ett liknande experiment, hör av er!
| 6 januari 2015 10:00 |