Film

Skribent

MovieZine

8 november 2022 | 12:30

De såg biofilm 24 timmar i sträck - utan sömn eller toapaus

Grattis till vinnarna, Ida och Matilda, som överlevde ett dygnslångt filmmaraton i Stocholms filmfestivals regi!
Under helgen bjöd Stockholms filmfestival in 24 tappra bioälskare till ett filmmaraton på biografen Zita i Stockholm. Tanken var att se vem som klarade sig längst i biomörkret utan att somna, med filmer som ”Parasit” och ”Mulholland Drive” som sällskap.
 
Några gav upp längs resan, men hela 14 av 24 deltagare lyckades att hålla sig vakna och stanna kvar på Zita under ett helt dygn. Två av deltagarna klarade det dessutom helt utan toabesök, vilket gör dem till vinnare! Lärarstudenten Ida Kroner från Högdalen och filmälskaren Matilda Kanlén från Lindesberg kommer att få fri tillgång till festivalens alla filmer under de kommande fem åren.
 
- Det känns fantastiskt, overkligt och skönt. Jag är stolt över mig själv att ha klarat det där dygnet i salongen! säger Matilda i ett pressmeddelande.
 
Ida berättar att det blev en härlig stämning bland alla tappra cineaster i biosalongen:
 
- Vilket underbart gäng vi blev. Jag kände ingen på plats när jag först kom dit och var faktiskt lite nervös över hur det skulle påverka upplevelsen. Men som tur var för mig så var vi många i salongen som fann varandra direkt och stämningen var toppen! Vi blev uppmuntrade att uppmärksamma domarna på om någon hade somnat men det tror jag aldrig skedde... "Golare har inga polare" var det någon som sa innan första filmen började.
 
Både Ida och Matilda medger att de klarade hela filmdygnet utan ett endaste toabesök.
 
- Ja, helt otroligt, trodde aldrig jag skulle klara av det. Jag trodde att min största fiende skulle vara sömnen men det jobbigaste var att inte gå på toa, säger Matilda.
 
Möt vinnarna och andra glada maraton-deltagare i videon nedan:
 
 
Årets Stockholms filmfestival börjar imorgon och pågår till 20 november.
| 8 november 2022 12:30 |