Film

Skribent

Alexander Svensson

24 september 2023 | 23:02

De Niro ryktas återvända till "Taxi Driver" - kritiseras av manusförfattaren

Robert De Niro uppges återvända till en av sina mest kända roller, som taxichauffören Travis Bickle från Scorseses “Taxi Driver” (1976). Haken? Projektet är en reklamfilm för Uber.
“Taxi Driver” från 1976 är en av Robert De Niros mest berömda filmer. Han gör där den ikoniska rollen som taxichauffören Travis Bickle, för vilket han nominerades för en Oscar. Nu ryktas det om att De Niro, nära nog femtio år senare ska reprisera rollen - i en reklamfilm för taxibolaget Uber.
 
Paul Schrader, manusförfattaren bakom “Taxi Driver”, är inte överdrivet förtjust i idén, och kommenterar det hela i ett Facebook-inlägg.
 
- Aj. Varför Bob skulle göra det här är bortom mitt förstånd. Men jag har inte sett det. Förhoppningsvis gör jag det aldrig.
 
Till De Niros försvar kan ju sägas att han är långtifrån ensam om att göra repris på hyllade roller i diverse reklamfilmer. Tidigare i år återvände ju till exempel Bryan Cranston och Aaron Paul som Walter White respektive Jesse Pinkman från “Breaking Bad” i en reklamfilm för popcorn. Med det sagt kan man väl kanske förstå att Schrader känner sig en smula förolämpad av att hans prisade karaktär reduceras till en reklampelare för Uber.
 
Det verkar dock som att Schrader eventuellt inte har något att vara orolig för, då representanter för såväl De Niro som Uber förnekat att reklamfilmen det rör sig om kommer att involvera karaktären Travis Bickle eller några andra referenser till Taxi Driver.
 
Vad tycker du, är det rimligt att skådespelare återvänder till kända karaktärer för reklamfilmer, eller borde de låta bli?
| 24 september 2023 23:02 |