Film

Skribent

Emil Skelterwijk

7 augusti 2013 | 19:01

De kissar på film

Ända sedan stenålderns unga tider när vi satt i en grotta med höftskynke och försökte bilda meningar av påhittade ord, har vi försetts med förbannelsen att vi ibland måste "slå en drill".

Efter det har vi utan någon skam i kroppen kissat oss igenom flera tusen år av evolution och kan med stolthet idag konstatera att vi har urinerat på de flesta ställena här på jorden. Då man nu i efterhand kan önska att gud i en tidig skiss av människan installerat någon form av avdunstningssystem i kroppen för urin, så ska vi ta och kolla in situationer på film där blåsan krävt sin tömning!

Big Daddy (1999)

Säga vad man vill om Adam Sandlers ständigt fallande karriärkurva men grabben med den enerverande stämman gav oss i alla fall några minnesvärda komedier på 90-talet. En av dem är "Big Daddy" där situationen vi så slumpartat ska ta upp pryder postern. För visst har vi alla befunnit oss i en situation där en offentlig miljö gjort vår urinblåsa lite blyg. Men tillsammans överväger man allt! Julian "Frankenstein" här i en bedårande kiss-situation med Sandlers karaktär Sonny Koufax.

Dum & Dummare (1994)

Jim Carrey som Lloyd befinner sig i ett ytterst besvärligt läge som vi alla kan identifiera oss med: Kissnödig i bilen. Men hur han löser det hoppas jag inte många har testat på trots att jag står fast vid det överanvända uttrycket "Nöden har ingen lag".

Harold and Kumar go to White Castle (2004)

För oss killar finns det en chans att vi hamnar bredvid någon "fubbick" på någon allmän urinoar. En person som antingen börjar upplysa oss om att han en gång gjort vin av vatten eller tvärtom. Eller det lite mer vanliga - någon som rå-glor på ens åderpåle. Hur bisarra de upplevelserna än är så slår nog Kumars upplevelse de flesta.

Den gröna milen (1999)

Hur mycket än vissa människor önskar att de aldrig behövde hälsa på hos herr porslinstoa så är det ett måste. Det gör det hela extra svårt för människor som lider av någon form av underlivsbesvär så som t.ex. urinvägsinfektion. Tom Hanks som Paul illustrerar ett plågsamt scenario för någon som måste kissa trots att det ständigt känns som någon trancherar ens genitalier.

Big Lebowski (1998)

Filmens väsentliga urinerande är inte det vi ska lägga fokus på i det här exemplet (även om en nerpissad matta inte är något vi drömmer om). Utan här är det uppståndelsen som sker efteråt som är av intresse. För även om det finns dokumenterade historiska dispyter som etablerat sig i ämnet, så har väl aldrig något dragits så här långt på grund av lite pink...

Sammanfattningsvis kan vi väl konstatera att folk även kissar på film. Om det så är sittandes eller ståendes, på Mallorca eller i stans hamburgerlucka, på jobbet eller vid middagsbordet med släkten - så kommer vi för alltid ha ett urinrör som är allergiskt mot kiss!

| 7 augusti 2013 19:01 |