Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 april 2022 | 10:00

De 3 hetaste spelen som släpps i april 2022

Legogubbar, gamla japanska rollspel och sportspel för hela familjen är vad som väntar i spelväg under april.
Efter två galna månader med storspel som "Horizon Forbidden West", "Elden Ring", "Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin", "Ghostwire: Tokyo" och "Gran Turismo 7" är april något av en lugnare månad när det gäller spelsläpp.
 
Här är de hetaste spelsläppen under april 2022.
 

"Lego Star Wars: The Skywalker Saga"

 
 
Ända sedan 2005 har studion Traveller's Tales förvandlat klassiska filmvärldar till danska plastbitar och då bland annat "Star Wars"-serien. 
 
I "Lego Star Wars: The Skywalker Saga" har de tagit på sig att göra ett stort och mer påkostat spel av alla nio numrerande "Stjärnornas krig"-filmer, där du kan spela som 300 olika karaktärer på kända planeter som Naboo, Tatooine och Coruscant.
 
Precis som vanligt väntas galna parodier på kända scener, mängder av Lego-bitar att samla och figurer att låsa upp. Till skillnad från tidigare spel i serien är striderna och kontrollerna något mer avancerade med olika kombinationer när du använder ljussabel, kameran är placerad snett bakifrån när du skjuter och många rymdskepp går att köra.
 
Datum: 5 april
Plattform: Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch och PC
 

"Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition"

 
 
Det japanska rollspelet "Chrono Cross" släpptes redan 1999 i Japan och är en uppföljare på spelet "Chrono Trigger", men det släpptes tyvärr aldrig i Europa när det begav sig.
 
Nu får vi äntligen chansen att spela det älskade äventyret om pojken Serge som reser mellan olika dimensioner tillsammans sina vänner för att stoppa den ondskefulla Lynx. Med 45 spelbara karaktärer, ett avancerat stridssystem och en spännande värld är det här ett måste för alla som gillar genren.
 
Dessutom ingår det aldrig tidigare släppta textäventyret "Radical Dreamers", som sändes via satellit med Super Nintendo-tillbehöret Sattelaview i Japan under 90-talet. Spelet gjordes för att avsluta lösa trådar i "Chrono Trigger" och kan ses lite som en prototyp av "Chrono Cross", då det har en liknande berättelse.
 
Datum: 7 april
Plattform: Playstation 4, Xbox One, Switch och PC
 

"Nintendo Switch Sports"

 
 
När konsolen spelet Wii Sports släpptes i samband med konsolen Nintendo Wii 2006 och lät oss vifta med kontrollen för att låtsas spela bowling, tennis och golf tog det världen med storm. Nu kunde alla spela tv-spel - till och med dina mor- och farföräldrar! 
 
I det fjärde spelet i serien, "Nintendo Switch Sports", kommer du kunna spela tennis, bowla, fäktas, spela fotboll, volleyboll och badminton. Precis som "på den gamla goda tiden" kan du använda Joy Con-kontrollerna för att spela sporterna.
 
Förutom att du kan spela med dina egenskapade Mii-figurer kan du spela som "Sportsmates", som har detaljerade ansikten med armar och ben. Om det blir en lika stor succé som "Wii Sports" återstår att se.
 
Datum: 29 april
Plattform: Nintendo Switch
 
Vilka spel ska du spela i april?
| 3 april 2022 10:00 |