Film

Skribent

Alexander Dunerfors

11 november 2011 | 12:35

De har huvudrollerna i "Hypnotisören"

Tobias Zilliacus, Mikael Persbrandt och Lena Olin klara för Lasse Hallströms nya thriller.

Namnen avslöjades under förmiddagen på en presskonferens i Stockholm. "Hypnotisören" bygger på Lars Keplers roman och blir Lasse Hallströms första svenska film på 24 år.

Den största överraskningen blev den relativt okände, finlandssvenske skådespelaren Tobias Zilliacus i huvudrollen som Joona Linna. För MovieZine berättar han om sin relation till karaktären:

- Jag känner väl igen något i honom. Den finska mentaliteten finns där. Den lite tystlåtna ensamvargen som gör saker på sitt eget sätt. Som inte snackar så mycket utan tar ett beslut och går på det. Lite envis, sådär. Joona är nog lite envisare än vad jag är.

Det blir ett riktigt stort projekt, med flera filmer och ett starkt intresse från utlandet. Tänker du någonsin i de banorna? 

- Ja absolut, och det skrämmer mig delvis. Det känns lite pirrigt. Men jag försöker att inte tänka på hur många filmer det möjligtvis blir, utan fokusera. Som skådespelare är det en viktig egenskap att vara här och nu. 

Motspelaren Mikael Persbrandt har Zilliacus knappt hunnit lära känna:

- Vi träffades för första gången idag. Men det ska bli spännande. 

Totalt planeras åtta böcker om kriminalkommissarie Joona Linna, och samtliga kommer att bli långfilmer med Zilliacus i huvudrollen. Om Hallström återkommer till att regissera fler, är inte klart än.

"Hypnotisören" får biopremiär den 5 oktober 2012.

| 11 november 2011 12:35 |