Film

Skribent

Matilda Klinga

5 januari 2017 | 08:00

De 7 mest episka filmerna som kommer år 2017

Ibland känner man för en sådan där groteskt stor film som får näsvingarna att vibrera av filmglädje där man sitter nedsjunken i soffan. Här har vi listat sju lovande kandidater inför året som väntar.
I år är det många spännande och efterlängtade premiärer på bio, bland annat "Skönheten och odjuret" som vi längtar efter att få se. I år får vi även se pirater, apor och hjältar. Vi har helt enkelt valt ut 7 filmer som förhoppningsvis kommer att bli episka! 

”Skönheten och odjuret” 


Emma Watson spelar Belle som möter odjuret. Dessutom kommer vi att få höra henne sjunga och det lilla smakprov som finns redan nu är magiskt. Vi har höga förhoppningar på den här efterlängtade filmen som ser ut att vara väldigt lik den animerade förlagan. 


Premiär på bio 17:e mars.

”King Arthur: Legend of the Sword” 


En ny filmatisering av den klassiska berättelsen om kung Arthur. Endast han kan dra svärdet Excalibur ur stenen. Nu måste han lära sig hur man bemästrar det och besegra tyrannen Vortigern, som spelas av Jude Law. I rollen som Arthur ser vi Charlie Hunnam, som bland annat tidigare varit med i TV-serien ”Sons of Anarchy”.


Premiär 12:e maj på bio i Sverige. 

”Pirates of the caribbean: Salazar´s Revenge” 


Johnny Depp gör ännu en gång rollen som piraten Jack Sparrow, som den här gången jagas av den onde kapten Salazar. För att överleva söker han efter Poseidons treudd, med vars hjälp kan han kontrollera havet. I förra filmen fick vi inte se Will Turner men nu kommer Orlando Bloom tillbaka och gör sin kända roll. 


Premiär på bio 24:e maj. 

”Wonder Woman”

 
För första gången får vi se en spelfilm som handlar om Wonder Woman. En prinsessa lämnar sitt hem för att upptäcka världen och på köpet blir en riktig hjälte. Vi hoppas att vi i framtiden får se fler filmer om kvinnliga superhjältar. Huvudrollen spelas av Gal Gadot som tidigare har spelat karaktären i ”Batman v Superman: Dawn of Justice”. 


Premiär på bio 2:e juni.

”Valerian and the City of a Thousand Planets” 


Specialagenterna Valerian och Laureline har i uppgift att skapa ordning i hela universum. Samtidigt som de stöter på ett stort hot mot mänskligheten kommer Valerian med något opassande romantiska förslag. I huvudrollerna ser vi Dane DeHaan och Cara Delevingne.  


Premiär 4:e augusti på bio.

”Apornas planet: Striden” 


Aporna, under ledning av Caesar, blir attackerade av en armé av människor som vill förgöra dem. För att överleva måste de göra allt de kan för att försvara sig. ”Apornas planet: Striden” är den nionde filmen i den långlivade filmserien. 


Premiär 14:e juli på bio.  

"Star Wars: Episode VIII"


Rey fortsätter sitt äventyr tillsammans med Finn, Poe och Luke Skywalker. Än så länge finns det ingen trailer att se men det råder ingen tvekan om att det här är en av årets "måste se"-filmer ändå.



Premiär 15:e december på bio. 

Har du några andra kommande episka filmer att tipsa om? Kommentera gärna nedan!
| 5 januari 2017 08:00 |