Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 juni 2018 | 23:00

De 5 bästa brittiska tv-serierna att spendera sommaren med hos C More

Kan det kanske vara så att de vanligtvis så regniga svenska somrarna, helt enkelt känns lite bättre av att titta på det ännu regnigare Storbritannien?
Den svenska sommaren är för mig nästan synonym med "Morden i Midsomer" - och andra brittiska serier i samma stil. Jag är fullt medveten om att dessa serier går på repeat året om på diverse obskyra kanaler, och givetvis finns att streama lite här och där, men det är av någon anledning just under sommarkvällarna jag letar upp dem. Av någon anledning har jag dessutom fått för mig att jag inte är helt ensam i det här beteendet?
 
Oavsett vilket, om jag är ensam sommar-britt eller ej, så har jag tagit fram en lista på några brittiska tv-serier av särskilt hög kvalitet - som alla går att hitta hos C More. Jag kommer under sommaren att lyfta fram lite olika tv-serier hos de vanligaste streamingtjänsterna i Sverige, och britterna hos C More råkar helt enkelt vara först ut!
 

"Howards End" (2017)

 
 
Långfilmen med samma namn från 1992 hade Anthony Hopkins och Emma Thompson i huvudrollerna - och belönades med hela tre Oscarsstatyetter. Många höjde därför på ögonbrynen när Kenneth Lonergan ("Manchester by the Sea") meddelade att han skulle skriva en miniserie-adaption av "Howards End". Spola fram tiden tills idag och Hayley Atwell väntas nu knipa en Emmynominering för sin fantastiska rollprestation, som den fritänkande storasystern Margaret Schlegel i början av 1900-talets London.
 

"Peaky Blinders" (2013-)

 
 
Samtliga avsnitt av gangsterdramaserien "Peaky Blinders" finns tillgängliga hos C More. Vi börjar vår resa år 1919 i Birmingham - och får följa Shelby-klanens, tillika gangsterfamiljens, kamp mot omvärlden när de ledda av Thomas Shelby (Cillian Murphy) slår undan benen på både rivaliserande gäng och poliser. Med gästskådespelare som Tom Hardy och Adrien Brody är "Peaky Blinders" en av de mest välspelade tv-serierna av alla just nu.
 

"The Missing" (2014-)

 
 
Endast säsong 2 finns tillgänglig, men då det rör sig om en antologiserie där endast den utredande polisen (Julien Baptiste) är den samme - går det alldeles utmärkt att hoppa in direkt i säsong 2. Varje förälders största mardröm, förlusten av ens barn - vänds under "The Missing" ut och in på fruktansvärt och hjärtskärande bra.
 

"The Night Manager" (2016)

 
 
Tom Hiddlestons prestation i spion-dramathrillern "The Night Manager" häromåret, gjorde att han för många seglade upp som favorit att ta över som näste Bond efter Daniel Craig. Även Hugh Laurie och Olivia Colman står för grymma skådespelarinsatser i denna Emmy och Golden Globe-vinnande miniserie.
 

"The Young Pope" (2016)

 
 
En av mina personliga favoritserier! Den är verkligen inte för alla, men oj vad bra Jude Law är i "The Young Pope"! Det är visserligen den enda serien på listan som inte utspelar sig i Storbritannien, men det är fortfarande en samproduktion mellan Storbritannien och Italien - med en hel del britter i. Namnet på serien är ganska självförklarande - den nya påven är ung. Men det händer mycket mer än så... det här är utan tvekan en serie som är väl värd din tid i sommar.
 
Vilka brittiska tv-serier kommer du att spendera sommaren med? Kommentera gärna nedan!
| 24 juni 2018 23:00 |