Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

8 juli 2016 | 19:00

De 13 mest minnesvärda dödsscenerna i "Game of Thrones" säsong 6

Precis som affischerna föreslog inför premiären bjöd "Game of Thrones" säsong 6 på fler dödsfall än någonsin. Låt oss lista vilka de mest minnesvärda dödsscenerna var, just därför!
Det finns många anledningar till varför vi älskar "Game of Thrones": tuttar, drakar, massor av skumma sexscener och - såklart - massor av dödsfall. Det är specifikt dessa jag ska försöka lista, baserat på vilka av dödsscener från säsong 6 som är mest minnesvärda. 13 är det klassiska oturs-talet, så här kommer de 13 mest minnesvärds dödsscenerna ur säsong 6!

13. Three-Eyed Raven


Max von Sydow är fantastisk på alla sätt och vis och jag beundrar honom något enormt, men tyvärr fick hans karaktär ingen vidare minnesvärd död. När säsong 7 är här nästa år kommer vi mest att minnas vaga bilder av grenar och buskage, ett "jag lämnar över till dig, Bran"-ögonblick och sedan en invasion av White Walkers. 



12. Shaggydog


Att det var en utav de ursprungliga sex valparna som Stark-barnen fick i säsong 1 gör vargens död rätt sorglig. Trots att det var jobbigt att se det avhuggna huvudet, tror jag dessvärre inte att Shaggydog är ett av de första namnen vi tänker på när vi håller minnesstund för R.R. Martins offer.

11. Tommen


En förvånansvärt låg rankning för en konungadöd, men den vilsna unga mannens självmord skedde så snabbt och med så lite fokus att det här blir en död vi kan dra oss till minnes om någon frågar, men ingen vi går och sörjer året ut.



10. Trystane Martell


Han var inte seriens viktigaste karaktär - långt ifrån! - men då det var en av säsongens ofrivilligt roligaste sätt att dö på, blir den nog lite av en klassiker. Att få ett spjut genom huvudet i en gore-ig närbild är att likna vid Oberyn Martells intryckta, mosade ögonglober. Jag kan inte vara det enda fanet som älskar sådant!

9. Grand Maester Pycelle


Trots att Pycelle har haft en ganska liten, men långgående, roll i serien, var det otroligt jobbigt och hjärtgripande att se den oskyldiga och försvarslösa gamla mannen omringas och huggas ner av små-sparvarna.

8. Walda Frey och hennes bebis


Serien överträffade sig själv i grymhet när den lät Ramsay bussa hundarna på "Thrones" förmodat yngsta offer hittills: en nyfödd bebis och dess bönande mor.



7. Summer


Ytterligare en Stark-varg fick sätta livet till när Summer slaktades av The White Walkers armé i jakten på Bran. 

6. Ramsay


Även om det var en sann besvikelse att hans egentliga död skedde off-camera med lite slaffsiga hundmats-ljudeffekter, var det en minnesvärd hämnd som Sansa fick på sin våldtäktsman och vår favorit-psykopat.



5. Margaery, Loras och High Sparrow


"Jag har för mig att någon viktig byggnad sprängdes och typ en tredjedel av rollistan dog i förra säsongen". Sade ingen någonsin.

4. Walder Frey


Det var länge sedan The Red Wedding inträffade, men the North remembers, som det heter. Att Arya till sist serverade Walder Frey hans egna söner i en paj och sedan skar av honom halsen med sin brevöppnare Needle var inte så episkt som man hade kunnat önska sig efter TV-historiens mest chockerande förrädelse, men ett vi lär minnas länge oavsett.



3. Rickon


Tyvärr kan jag inte säga att Rickon förtjänar brons på grund av att vi brydde oss om hans död - det är mer sättet som hans dödsscen utspelade sig som vi minns. Kom igen, Rickon: du får allt skylla dig själv när du inte springer i sick-sack! Jisses, vad tänker du med?

2. Wun Wun


Han var inte med oss särskilt länge, men han var en sann kandidat till tronen, tycker ni inte? Vi ska aldrig glömma hur du tog pilregnet för att öppna portarna till Winterfell. Ett Jätte-tack!



1. Hodor


Det kommer nog inte som en överraskning att Hodor toppar listan över mest minnesvärda dödsscener från säsong 6. Inte nog fick vi kasta oss lipande mot skärmen i ett esperat försök att göra en Bran-resa in i en annan värld för att rädda honom - vi är också fast med en våg av memes och giffar om hans död. För att inte tala om alla Hodor-dörrstopp vi kommer att hitta på golvet i årtionden framöver!

Missa inte listan över Topp-10 WTF moments från säsong 6!


Vilken dödsscen tror du att du kommer att minnas bäst från säsong 6 i framtiden?
| 8 juli 2016 19:00 |