Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 oktober 2022 | 08:45

DC vill fortfarande göra "Man of Steel 2" med Henry Cavill

Högt upp på önskelistan står "Mission: Impossible"-regissören Christopher McQuarrie.
Nästa år har det redan gått ett decennium sedan Henry Cavill tog över superhjältemanteln i "Man of Steel". Cavill har fortsatt spela Superman i ytterligare ett par DC-projekt, men den egna uppföljaren har uteblivit.
 
"Man of Steel 2" är däremot inte helt bortglömd. En ny artikel hos Hollywood Reporter ger fansen nytt hopp.
 
Där kan vi läsa att Warner Bros fortfarande är "väldigt fokuserade" på Superman, och har en "intensiv önskan" att Cavill ska återvända i rollen. Man letar redan efter lämpliga manusförfattare, och på listan över kandidater figurerar bland andra Christopher McQuarrie (som regisserade "Mission: Impossible - Fallout" med Cavill i skurkrollen).
 
 
Samtidigt har Henry Cavills Superman en stark allierad i Dwayne Johnson, jättesnart aktuell i egna DC-filmen "Black Adam". Johnson har mer eller mindre antytt att Superman kan dyka upp i en cameoroll i hans film. Skådespelaren har stora förhoppningar om att Black Adam och Superman ska mötas i en kommande crossover på bioduken.
 
Inga detaljer om vad detta gör med Warners tidigare planer på en film med en svart Superman. Den skulle skrivas av Ta-Nehisi Coates och produceras av J.J. Abrams, och blir troligen ett fristående projekt utanför DCEU:s kontinuitet, ungefär som 2019 års "Joker".
| 18 oktober 2022 08:45 |