Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 november 2022 | 12:00

DC planerar att länka samman alla sina filmer, tv-serier och spel

Nye studiochefen James Gunn lovar ett större och mer sammankopplat DCU i framtiden.
Filmregissören James Gunn klev in på sitt nya jobb som DC-boss för en månad sen, och han slösar ingen tid. Vi har redan hört om hans ambitiösa planer för "den största berättelsen någonsin", och nu avslöjas lite nya detaljer i ett par korta tweets som hintar om stora saker.
 
"DCU kommer att länkas samman mellan filmer och tv (och animation)" berättar James Gunn på Twitter. I ett följande inlägg bekräftar han också att tv-spel som bygger på DC-karaktärer kommer ha en klar koppling till det delade DC-universumet.
 
Det gäller dock inte komande spelet "Suicide Squad: Kill the Justice League" från Rocksteady Studios, som istället bär kopplingar till spelen "Arkham Asylum" och "Gotham Knights", förklarar IGN.
 
Däremot kan vi få se karaktärer ur biofilmer och tv-serier hoppa mellan olika projekt - och definitivt fler streamingserier i stil med den kommande "The Batman"-spinoffen om The Penguin (Colin Farrell).
 
James Gunn och producenten Peter Safran delar på ansvaret som VD för DC Films. De har gjort upp en tioårig plan som med säkerhet sneglar mot Marvel Studios och deras framgångsrika filmuniversum. Något mer konkret vet vi inte, men Gunn och DC lär avslöja mer inför 2023 års Comic Con i San Diego, spekulerar Vulture.
| 29 november 2022 12:00 |