Film

Skribent

Tobias Andersson

31 januari 2023 | 19:30

DC introducerar ny Batman – utan Pattinson

Men oroa dig inte, även ”The Batman 2” med Pattinson är på gång.
DC Studios med James Gunn och Peter Safran i spetsen har storslagna planer för DC:s nya universum. Snyderverse är skrotat och nu är det verkligen ut med det gamla och in med det nya som gäller – nya, fräscha planer för gamla hjältar är vad som står på agendan då vi bland annat kommer få se nya versioner av Superman, Green Lantern och Wonder Woman. Ett helt rebootat DC Universe, med andra ord.
 
Men det är inte bara de klassiska hjältarna som kommer paketeras i ny tappning. En helt ny Batman är på gång som också ska introducera Bruce Waynes biologiske son, nämligen Damian Wayne som iklätt sig trikåerna som Batmans mångårige sidekick Robin.
 
Filmen får titeln "The Brave and the Bold" och ska vara baserad på tecknaren Grant Morrisons modernare serietappning av läderlappen, där Bruce Wayne får reda på att han har en son som uppfostrats av mördare.
 
 
– Det här är introduktionen till DCU:s Batman. Det kommer att bli en märklig far-och-son-historia, sa James Gunn till The Hollywood Reporter.
 
Oroa dig inte, Robert Pattinson kommer att återvända som Gothams dystra mijardär i "The Batman Part II".
 
"The Brave and the Bold" blir helt fristående från Matt Reeves "The Batman", där vi såg Robert Pattinson i rollen som den maskerade hämnaren.
 
Som tur är behöver du inte bekymra dig om du diggade Pattinson som Batman, utan snarare tvärtom har du anledning att fira då DC meddelar att uppföljaren till "The Batman" hittar till biograferna den 3 oktober 2025. Titeln blir kort och gott "The Batman Part II".
| 31 januari 2023 19:30 |