Spel

Skribent

Anders Eklöf

31 mars 2021 | 18:43

"Days Gone" bland månadens gratisspel på PS Plus

Zombieöverlevnad och pussel i 2D-perspektiv är vad som erbjuds under april.
Varje månad bjuder Playstation på ett par gratisspel för sina betalande PS Plus-medlemmar, med ibland ganska bra titlar att ladda hem.
 
Vill du diskutera spel? Välkommen in i vår Facebook-grupp GameZine.
 
"Days Gone" utspelar sig i den nordvästra delen av USA där vi får ta oss an rollen som prisjägaren Deacon St. John, som måste försöka överleva mot enorma grupper av glupska zombier och arga människor. Till sin hjälp har han sin motorcykel, en arsenal av vapen och fällor samt naturens krafter.
 
I vår recension skrev vi att "Days Gone lyckas sticka ut i zombiegenren" och att det "bjuder på en makalös resa genom ett postapokalyptiskt inferno", med betyget 4 av 5. Spelet har även fått en PS5-uppgradering, som erbjuder 4K-grafik och 60 bilder i sekunden. 
 
 
"Oddworld: Soulstorm" är en heltt ny uppföljare till spelet "Oddworld: New 'N' Tasty" från 2014 och det senaste spelet i en klassisk serie som hade sin start i slutet av 90-talet. 
 
Här följer vi Abe, en så kallad mudokan som kämpar mot ett megabolag som använder hans ras som slavar och föda. Utifrån ett 2D-perspektiv måste han tillsammans med sina följeslagare och sin mystiska kraft som låter honom ta över andra varelser, lösa pussel, smyga och samarbeta för att rädda sin ras från sitt hemska öde. 
 
Spelet kommer till både Playstation 4 och Playstation 5, men ingår bara i PS Plus till den nya konsolen. 
 
 
"Zombie Army 4: Dead War" utspelar sig i Europe under 1940-talet, då mänskligheten slåss för överlevnad mot de odöda. Tillsammans med tre andra spelare kan du kämpa mot occulta fiender med episka vapen. 
 
Spelet är utvecklat av samma studio som gett oss "Sniper Elite 4", som även är på gång att bli film. 
 
 
Spelen blir tillgängliga att ladda ner gratis från den 6 april till den 3 maj. 
 
 
Playstation Plus är en betaltjänst som dels krävs för att spela multiplayer över nätet, men det ingår även några utvalda spel som går att ladda ner gratis varje månad. Senast ingick "Final Fantasy VII Remake", "Remnant: From the Ashes", "Maquette" och "Farpoint". 
 
Vad tycker du om månadens erbjudande? 
| 31 mars 2021 18:43 |