Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 november 2019 | 16:30

David Sandberg om att jobba med Arnold Schwarzenegger i "Kung Fury 2"

Så lyckades den svenske regissören få ombord både Arnold Schwarzenegger och Michael Fassbender till sin galna uppföljare.
Det har gått fyra år sedan David Sandberg släppte sin kortfilm ”Kung Fury” på nätet. Med sköna 80-talsreferenser och mycket kreativitet bjöds vi på en enormt underhållande videovåldsorgie. Den virala succén spred sig över världen, fick självaste Arnold Schwarzenegger att skratta ihjäl sig, och snart är det dags för en långfilmsversion.

Hollywood Reporter träffade Sandberg för en uppdatering kring långfilmen, och han lovar att det blir lika galet och originellt som sist.

- Vi lade mycket tid på förberedelser, för att se till att vi behöll samma ton. Det har varit en svår film att göra eftersom det är en independentfilm. Jag var rädd att om vi jobbade med en studio så hade vi förlorat kontrollen över den, säger Sandberg.
 
 
Arnold - som insisterade på en roll - spelar Amerikas president, och Michael Fassbender har rollen som en sidekick vid namn Colt Magnum. Dessutom får vi se en tidsresande Hitler, och gamle ikonen David Hasselhoff förstås. Sandberg själv är tillbaka i huvudrollen som kung fu-snuten.

- Fassbender hade sett kortfilmen och han älskade den. Jag tänkte: ”Verkligen? Världens bästa skådespelare vill träffa mig… vad händer?”

- Arnold var en stor inspirationskälla för mig. Jag läste hans biografi och lyssnade på hans föreläsningar, det höll mig motiverad under arbetet med kortfilmen. Min manager lyckades fixa ett möte. Arnold älskade kortfilmen, på grund av hur over-the-top våldet och humorn var. Så jag skrev in en roll åt honom och han kom ombord. Det var helt otroligt.

”Kung Fury 2” är nu färdiginspelad och ligger i post-produktion. Filmen kommer få premiär någon gång under 2020.
| 10 november 2019 16:30 |