Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

20 december 2023 | 11:00

David Lynch krävde snacks för att jobba med Spielberg: "En otrolig smak"

För sitt inhopp i Steven Spielbergs "The Fabelmans" behövde "Twin Peaks"-skaparen lite extra övertalning.
I Steven Spielbergs sjufaldigt Oscarsbelönade, och delvis självbiografiska, dyker David Lynch upp som den legendariske Hollywoodregissören John Ford. Men när frågan kom var det sannerligen inte säkert att Lynch skulle tacka ja. 
 
I en intervju med Empire pratar David Lynch om hur han först tänkte tacka nej, men ändrade sig eftersom han gillade scenen. Fast Lynch hade fortfarande ett kvar för att göra rollen: Tillgång till ostbågar. Av märket Cheetos, närmare bestämt:
 
- Så fort jag får chansen köper jag dem. Men jag vet att de inte direkt är någon hälsokost. Så när jag lämnar huset och får en chans att... Men jag skaffar dem inte så ofta, ärligt talat. Om jag skaffar dem, vill jag ha en stor påse. För när man väl börjar... måste man ha en hel del innan man kan sakta ner och faktiskt slutar. Annars, med en liten påse, stryker du kring flera dagar för att hitta mer. Det är en otrolig smak.
 
Jag är inte helt förvånad. David Lynchs dokumenterade kärlek till ost är bara en av orsakerna till varför jag älskar den mannen.
 
"The Fablemans" finns att streama på Prime Video.
 
 
| 20 december 2023 11:00 |