Film

Skribent

Mats Karlsson

20 augusti 2014 | 12:30

David Finchers "20.000 Leagues Under the Sea" har fått nytt liv

Disney har ännu inte gett upp hoppet om att få till David Finchers drömprojekt.
För drygt ett år sedan kom beskedet att David Finchers drömprojekt "20.000 Leagues Under the Sea" hade lagts på hyllan, efter att projektet blev för dyrt för studion Disney. Men enligt Hollywood Reporter har man återupptagit förhandlingarna med den australienska regeringen om rejäla skattelättnader för att få igång projektet.

Disney och den australienska regeringen hade tidigare nått en överenskommelse om skattelättnader på 21.6 miljoner dollar, men Disney behöver ha 30 procent av den totala budgeten för att projektet ska bli av. Disneys försäljningsargument är att det kommer att bli Australiens största filminspelning som skulle innebära mycket pengar för Australien.

Eftersom det är ett dyrt projekt har man jobbat hårt för att få ombord ett tungt namn i huvudrollen. Tidigare har man försökt med namn som Brad Pitt, Channing Tatum, Daniel Craig och Matt Damon. Om någon av dessa herrar eller rentav ett nytt namn är ombord avslöjas inte, men något har iallafall sporrat Disney att göra ett nytt försök med att få till projektet.

Om Disney och den australienska regeringen kommer överens kan det med största sannolikhet bli Finchers nästa projekt.
| 20 augusti 2014 12:30 |