Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 oktober 2023 | 08:00

David Fincher skulle ha regisserat ”World War Z 2” - vad hände?

Idag är han glad att uppföljaren inte blev av: ”The Last of Us” gjorde det bättre.
Den påkostade och framgångsrika zombiefilmen ”World War Z” har nu tio år på nacken. Ett bra tag pratades det om en uppföljare, där Brad Pitt skulle regisseras av David Fincher. Inspelningen skulle ske våren 2019 men stoppades i sista stund - filmens höga budget blev en bromskloss för Paramount.
 
Planerna skrotades helt. Men Fincher verkar ta det lugnt. I en ny intervju med brittiska GQ berättar han att hans version av ”World War Z 2” utforskade snarlika teman som tv-spelet och succéserien ”The Last of Us”.
 
- Jo, det var lite likt ”The Last of Us”. Jag är glad att vi inte gjorde filmen vi tänkte göra, för att ”The Last Of Us” fick mycket mer utrymme för att utforska samma saker, säger regissören.
 
- Vi hade också en öppningsscen med en parasit. De gör det i sin vinjett, och i den underbara inledningen med talkshowen.
 
Fincher är just nu högaktuell med thrillern ”The Killer” med Michael Fassbender i huvudrollen. Den går upp på utvalda svenska biografer 27 oktober, och släpps på Netflix 10 november.
 
| 26 oktober 2023 08:00 |