Serie

Skribent

Viktor Jerner

24 oktober 2017 | 14:00

David Fincher hoppas på ytterligare fyra säsonger av "Mindhunter"

Vi vet redan vilken riktning säsong två tar, men efter det då?
Efter vad jag likt vår recensent Jonatan Blomberg tycker är en helt fenomenal första säsong av "Mindhunter" kan man nu knappt vänta på en fortsättning. För drygt en vecka sedan rapporterade vi om att gänget bakom serien, med David Fincher och Joe Penhall i spetsen, redan vet var berättelsen kommer ta vägen i säsong två, men hur blir det efter det egentligen?
 
I en intervju med ScreenRant har Holt McCallany, som spelar Bill Tench i serien, avslöjat att ambitiösa Fincher har siktet inställt på totalt fem säsonger, vilket låter som ljuv musik i mina öron. "Galleriet" med fascinerande seriemördare som kan användas i serien är i princip oändligt, och jag tror att den annorlunda och väldigt psykologiskt betonade infallsvinkeln som serien presenterar har mycket mer att ge. 
 
Anna Torv som Dr. Wendy Carr i "Mindhunter". 
 
(SPOILERVARNING för det som följer för er som inte har sett hela den första säsongen av "Mindhunter")
 
Frågan är då var serien kan tänkas ta vägen efter att ha dykt ner i barnamorden i Atlanta i säsong två? Även om jag gillar det tunga fokuset på seriemördarna och deras psyken så hoppas jag framöver att det blir ännu mer fokus på FBI-agenternas inre liv och den psykologiska smäll som de tar när de dyker ner i abyssen. Holdens (Jonathan Groff) panikattack i slutet av sista avsnittet vittnar om att den kan vara mer djupgående än man tror.
 

Vad hoppas du på att få se i de kommande säsongerna av "Mindhunter"?

| 24 oktober 2017 14:00 |