Serie

Skribent

Alexander Kardelo

17 oktober 2017 | 10:30

Det här ska ”Mindhunter” handla om i säsong 2

Hur ska de någonsin kunna toppa Seriekittlaren på Shady Lane Elementary?
Dramaserien ”Mindhunter” är det senaste tillskottet i Netflix gedigna bibliotek av originalproduktioner. Under David Finchers vakande producent- och regissörsögon dyker vi in i seriemördares mörka och rubbade psyken, för att försöka förstå vad som driver några av USA:s värsta brottslingar.

Den psykologiska resan fortsätter mot ännu djupare avgrund i säsong 2, om man ska tro Fincher själv. I en Billboard-intervju (med fokus på seriens musik) avslöjade han sina planer för framtiden:

- Nästa år tittar vi på barnmorden i Atlanta. Musiken kommer utvecklas till mer afrikansk-amerikansk musik, för att stödja vad som händer i serien. Serien är tänkt att förändras radikalt mellan säsongerna.

Atlanta-morden skedde mellan 1979 och 1981, då sammanlagt 28 unga afrikan-amerikaner miste livet. Wayne Williams fälldes för två av morden, men trots att han misstänktes även för de andra fick fallen läggas ned. Själv hävdar han än idag att han är oskyldig, men John Douglas (verklighetens Holden Ford) är tvärsäker på hans skuld.
 
Det låter garanterar mer rafflande än lågstadierektorn som straffkittlade sina barn, som tillägnades två hela avsnitt i den första säsongen. (Märks det att jag tycker "Mindhunter" är lite överskattad?)
| 17 oktober 2017 10:30 |