VIDEO

Skribent

Alexander Kardelo

5 april 2017 | 09:00

David F. Sandberg tar med oss bakom kulisserna på ”Annabelle: Creation”

Visste du att huset i trailern också syns i tv-serien ”Westworld”?
I helgen släpptes nya trailern till ”Annabelle: Creation”. Uppföljaren (som är en prequel) till ”Annabelle”, som i sin tur är en spin-off till ”The Conjuring”, kommer på bio i sommar. Bakom kameran står svenske regissören David F. Sandberg, som gör sin andra skräckis i Hollywood efter ”Lights Out”.

Sandberg har släppt en Youtube-video där han ger en fascinerande inblick i arbetet bakom filmen, och några av de små hemligheter du kan ha missat i trailern. Bland annat finns det vissa blinkningar åt hans tidigare kortfilm, ”Attic Panic”.
 
 
Han berättar också om några av de mycket udda rättighetsproblem som man kan stöta på i Hollywood. Till exempel varför studion inte ville visa några dockhuvuden i dockmakarens verkstad.

Även om en orimligt stor del av videon går åt till att bråka med ett barn om en ficklampa, är det kul att se filmskapare bjuda på sig själva och sina små regi-tricks.

Och ja, äntligen får vi det bekräftat - man klipper faktiskt medvetet in scener i en trailer som inte nödvändigtvis finns med i själva filmen...

”Annabelle: Creation” får svensk biopremiär 9 augusti.
| 5 april 2017 09:00 |