Film

Skribent

Thomas Linnaeus

28 juni 2023 | 17:01

David Corenswet är nye Superman! Var har du sett honom förr?

Med kommande roller i "Superman: Legacy" och "Twisters" är 29-åringen på väg att bli Hollywoods nästa stora stjärnskott.
Igår fick vi äntligen veta vem det är som ska ta över den röda manteln efter Henry Cavill. Vår nya Stålmannen är David Corenswet och än så länge har han faktiskt haft en ganska anonym karriär. 
 
Men det lär det bli ändring på framöver för skådisen har börjat få ett fullspäckat schema framöver. Förutom “Superman: Legacy” som släpps 2025 kommer han dessutom medverka i uppföljaren till “Twister” som kommer nästa år.
 
Vad har Corenswet gjort innan då? Jo, efter att han examinerade från berömda Juilliard, där skådespelare som Adam Driver, Robin Williams och hans föregångare Christopher Reeve (som syntes som superhjälten i “Superman” från 1978) även gått, har han synts i serier såsom “Elementary” och “House of Cards”, men det är först senaste åren hans karriär verkligen tagit fart.
 

“The Politician”

 
I detta lättsamma drama från Ryan Murphy, som handlar om Payton Hobart, som mer än allt vill bli president (och vinna olika val på vägen dit) spelade Corenswet hans rival i valet om högsta posten i studentkåren.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Corenswet och Ben Platt som rivaler och älskare i "The Politician".
 

“Hollywood”

 
Mångsysslaren Ryan Murphy ligger även bakom denna produktion. “Hollywood” handlar om “den gyllene tiden” i filmvärlden under 40-talet, och här ser vi Corenswet som andra världskriget-veteranen Jack Costello. Han har flyttat till Hollywood för att bli filmstjärna.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Här har vi nye Stålmannen i "Hollywood" - där han spelade skådisen Jack Costello.
 

“We Own This City”

 
Miniserie från “The Wire”-skaparna som handlar om en korrupt falang i Bostons polisstyrka. Corenswet spelar David McDougall, som är en utredare inom narkotikarelaterade brott. I huvudrollen ser vi Jon Bernthal som var en central figur i falangen som fanns på riktigt.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Corenswet i HBO-serien "We Own This City".
 

“Look Both Ways”

 
Romantiskt drama från Wanuri Kahiu. Här spelar Lili Reinhart en kvinna som hamnar i två parallella verkligheter. I ena blir hon gravid och måste bo i Texas, i andra är hon inte gravid och flyttar till Los Angeles för att satsa på karriären. Här ser vi Corenswet som Jake, hennes romantiska intresse i änglarnas stad.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Lili Reinhart och Corenswet i romcomen "Look Both Ways".
 

“Pearl”

 
Prequel till slasherfilmen “X”. Här får vi se hur Pearl blev en skurk och i denna rysare spelar Corenswet ännu en gång kärleksintresse. Här ser vi honom som en projektionist på en biograf som tyvärr råkar bli kär i (något galna) Pearl.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Här ser vi honom tillsammans med Mia Goth i "Pearl".
 
Tror du att Corenswet är rätt man för rollen?
| 28 juni 2023 17:01 |