Film

Skribent

Richard Hammar

22 mars 2017 | 14:00

Darth Vader dödade nästan en huvudkaraktär i ”Rogue One”

Dessutom har det släppts en ny grym "Rogue One"-featurette med fokus på Darth Vader.
Varning! Spoiler för dig som inte sett ”Rogue One” än.

Det har på sistone varit gott om snack kring flera olika alternativa slut i "Rogue One". Titt som tätt har det dykt upp, under både inspelningen och efter, att filmens slut var ursprungligen inte vad Disney, Lucasfilm och regissör Gareth Edwards hade tänkt sig.

Vilka beslut och exakt vem som gjorde dem är lite oklart i dagsläget men i tidigt stadie såg manuset inte ut som den slutliga produkten. 

I en intervju med Entertainment Weekly berättar manusförfattare Gary Whitta (som var en av de första att bli tillsatt på projektet) att karaktären Orson Krennic inte dog på Scarif:

- De drog honom ut ur spillrorna och förde honom tillbaka. När de går igenom ruinerna, hittas han och på något sätt överlevde han. Det är lite långsökt, vilket är anledningen till att det inte är med i den färdiga filmen. Han överlevde explosionen, de drog upp honom och förde honom till Star Destroyer att rapportera till Vader. Han är helt sliten, kappan sönderriven, och han tror att han har överlevt. Vader dödar honom för hans misslyckande.Senare när Chris Weitz och Tony Gilroy blev tillsatta att arbeta på manuset för ”Rogue One” valdes ett mer poetiskt slut. Där Krennic fick se sin egna skapelse utföra det den var till för men även ta död på han själv.

Möjligtvis hade kanske det ursprungliga slutet varit ett mer tillfredställande, men slutscenen i ”Rogue One” när Vader tar sig fram i korridoren verkar ha redan gått ned som en av Star Wars mest berömda ögonblick någonsin hittills. 

Se även en featurette här nedan med fokus på Darth Vader och hur skapandet gick till av just slutscenen.


| 22 mars 2017 14:00 |