Serie

Skribent

Anders Eklöf

15 mars 2022 | 14:42

Darth Maul klipptes bort från "Obi-Wan Kenobi"

I ett tidigare manus av "Obi-Wan Kenobi" var det tänkt att skurken Darth Maul skulle återvända, porträtterad av skådespelaren Ray Park.
Den 25 maj har tv-serien "Obi-Wan Kenobi" premiär på Disney+, där Ewan McGregor återvänder i rollen som jedimästare 17 år efter "Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd".
 
Vi vet att Hayden Christensen gör en efterlängtad comeback som Anakin Skywalker och Darth Vader, då vi kommer bjudas på en ny konfrontation mellan honom och hans gamle jedimästare. Dock hade även en annan känd sith kunnat dyka upp i serien.
 
 
Enligt The Hollywood Reporter var det nämligen tänkt att Darth Maul (som dök upp i "Star Wars: Episode 1 - Det mörka hotet" från 1999) skulle vara en av de största skurkarna i serien. Dessutom skulle skådespelaren Ray Park återvända till rollen.
 
Enligt källor till THR tyckte Dave Filoni och Jon Favreau att det tidigare manuset av "Obi-Wan Kenobi" var för likt deras framgångsrika "The Mandalorian". I det gamla manuset skulle Darth Maul vara en av skurkarna som jagar Obi-Wan och en ung Luke Skywalker genom galaxen. Dessutom var inte Darth Vader med alls.
 
"The Mandalorian"-skaparna ska även ha pushat gänget bakom "Obi-Wan Kenobi" att "satsa större", vilket till slut fick Lucasfilm-chefen Kathleen Kennedy att pausa produktionen av serien. En källa från Lucasfilm menar dock att varken Darth Maul eller skådespelaren Ray Park var tänkt att återvända.
 
Istället kommer vi alltså få se Darth Vader, samt skurken Grand Inquisitor som har sitt ursprung i den tecknade tv-serien "Star Wars Rebels". Darth Maul har dykt upp i både "Rebels" och tv-serien "Clone Wars", samt en kort scen i "Solo: A Star Wars Story". 
 
"Obi-Wan Kenobi" har premiär den 25 maj på Disney+ och blir förhoppningsvis bättre än den senaste serien, "The Book of Boba Fett", som fick 2 av 5 i betyg av MovieZine.
 
Hade du velat se Ray Park återvända som Darth Maul? Vad tror du om "Obi-Wan Kenobi"?
 
| 15 mars 2022 14:42 |