Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 mars 2017 | 13:00

Därför hoppar Amy Schumer av Barbie-filmen

Ett bekymmersfritt liv i en rosa värld var visst inte menat för henne. Amy Schumer ska inte längre spela dockan Barbie i den kommande familjefilmen.
Anledningen är, enligt Variety, för få luckor i hennes späckade schema. Eftersom filmen (och en kollektion nya Barbie-dockor förmodar vi) ska ut redan sommaren 2018 hinner Schumer helt enkelt inte med.

- Tyvärr kan jag inte längre medverka i "Barbie" på grund av schemakrockar. Filmen har så mycket potential, och Sony och Mattel har varit fantastiska partners. Jag är förtvivlad, men jag ser fram emot att se Barbie på vita duken.

Schumer var själv involverad i filmens manus, som följer en utstött Barbie som inte känner sig hemma i Barbie-land. Storyn kan jämföras med fantasy-komedier som "Big" och "Förtrollad".

En del nättroll jublar säkert idag. Castingen av Schumer som Amerikas favoritdocka har engagerar förvånansvärt många. Tråkigt besked tycker vi, det hade varit kul att se Amy Schumer - klockren i "Trainwreck" - skapa en mer självironisk och mindre rumsren Barbie. Hon om någon borde kunnat blåsa lite liv och attityd i den plastiga donnan.

Men vi lever i en tid då det rätta premiärdatumet ibland är viktigare än själva filmen. "Barbie" har nu varken en huvudroll eller en regissör, men ska hursomhelst upp på bio 29 juni 2018.

Om nu Barbie ska rollsättas på nytt hoppas jag att Kate McKinnon får det första samtalet.

Vem tycker ni borde spela Barbie?
| 24 mars 2017 13:00 |