Serie

Skribent

Alexander Kardelo

24 februari 2023 | 08:45

Därför går ”Succession” i graven efter fyra säsonger

TV-seriens skapare Jesse Armstrong förklarar varför det är hög tid för tittarna att ta farväl av familjen Roy.
En av HBO:s stora dramaserier är på väg mot sitt slut - Emmybelönade "Succession" tackar för sig när säsong 4 sänts färdigt i vår. Det här handlar inte om någon plötslig nedläggning på grund av sviktande tittarsiffror, snarare ett kreativt beslut från teamet.
 
Seriens skapare Jesse Armstrong förklarar i en intervju att det kändes rätt att inte dra ut på dramat för länge, och lämna tittarna med ett definitivt avslut:
 
- Jag känner ett ansvar mot tittarna. Jag gillar själv inte när man känner ”åh, det var allt, det var slutet” när en serie tar slut. Jag hade velat veta det på förhand. Men det här är det definitiva slutet, säger Armstrong till New Yorker.
 
- Men titeln ”Succession” kommer med ett löfte. Jag trodde aldrig att serien kunde fortsätta för evigt. Slutet har alltid varit närvarande, något jag tänkt på sedan säsong 2 (…) Vi kunde ha dragit ut på det. Men det kändes rätt att göra en säsong som känns muskulös och komplett, och avsluta starkt.
 
 
"Succession" följer en rik och hänsynslös mediafamilj där barnen slåss om makten när patriarken Roy Logan (Brian Cox) meddelar att han kliver av sin post. I rollerna syns Kieran Culkin, Sarah Snook och Jeremy Strong.
 
I säsong 4 återvänder också Alexander Skarsgård i sin roll som norske tech-visionären Lukas Matsson. Första avsnittet på den avslutande säsongen kommer till svenska HBO Max den 27 mars.
| 24 februari 2023 08:45 |