Serie

Skribent

Josefine Krischausky

14 oktober 2022 | 12:00

Alexander Skarsgård får större roll i fjärde "Succession"-säsongen

Fortsättningen av det hyllade HBO-dramat spelas just nu in i Norge, som är karaktären Lukas Matssons hemtrakter.
Den fjärde säsongen av mångfaldigt prisbelönade "Succession" är just nu i full gång med sina inspelningar. Vi vet redan sedan tidigare att Alexander Skarsgård återvänder till sin roll som techentreprenören Lukas Matsson, men nu bekräftas det att karaktären kommer att spela en större roll i de kommande avsnitten.
 
Ensemblen befinner sig för närvarande i Norge, där en del av säsong fyra kommer att utspela sig. Medan det blir allt mer osäkert hur framtiden ser ut för medieföretaget Waystar Royco, bjuder Matsson in familjen Roy till sina hemtrakter för att diskutera affärer.
 
Matsson introducerades först i den senaste säsongen, där han dök upp i endast ett par avsnitt. Serieskaparen Jesse Armstrong har dock alltid haft större planer för Skarsgårds karaktär, menar producenten Scott Ferguson. 
 
– Vi var verkligen glada när Alexander klev ombord – han är en fantastisk skådespelare. Idén var redan från början att techbolaget skulle ledas av någon från ett Skandinaviskt land. Runt februari, under manusarbetet, fick Jesse idén om ett avsnitt som skulle utspela sig i Matssons del av världen, säger Ferguson till Variety
 
Jeremy Strong, som spelar Kendall Roy, tillsammans med Alexander Skarsgård i tredje säsongen av "Succession". 
 
Vid årets Emmygala hade "Succession" hela 25 nomineringar, där bland annat Skarsgård var nominerad för sin roll. Bland de andra skådespelarna som medverkar i serien, och som förväntas återvända i de nya avsnitten, hittas namn som Sarah Snook, Kieran Culkin, Nicholas Braun och Matthew Macfadyen. 
 
Det är ännu inte känt när den fjärde säsongen av "Succession" får premiär på HBO Max.
| 14 oktober 2022 12:00 |