Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 juli 2018 | 09:00

Därför blir det ingen "National Treasure 3"

Regissören Jon Turteltaub anser att Disney gör ett misstag.
Det är mer än tio år sedan den andra "National Treasure"-filmen gick upp på bio. Sedan dess har många hoppats på att återse Nicolas Cage som den äventyrslystne historikern Benjamin Franklin Gates. Men trots hyfsade intäkter, och åratal av rykten kring en tredje film, har det inte blivit av.

Regissören Jon Turteltaub menar att Disney prioriterar annat, till hans förtret:

- När "National Treasure" gjordes fanns det mycket mer pengar att röra sig med. Alla fick fint betalt. Problemet med en tredje film är inte att folk vill ha mer betalt. Det är snarare att Disney har andra filmer de vill göra, som de tror ska tjäna in mer pengar åt dem.

- Jag tycker de har fel. De väljer definitivt rätt filmer, de gör ju fantastiska filmer. Jag känner bara att det här kunde varit en av dem. De anar inte hur mycket internet bönar och ber om en tredje "National Treasure".

Första "National Treasure" kom 2004 och drog in 350 miljoner dollar. Uppföljaren "National Treasure: Book of Secrets" från 2007 lyckades ännu bättre mer 450 miljoner i kassan.

I intervjun med Collider säger Turteltaub att det fanns ett manus till "National Treasure 3" och att producenten Jerry Bruckheimer var pepp på en fortsättning, men att Disney visade lite entusiasm för projektet.
 
 
Jon Turteltaub är just nu bioaktuell med hajthrillern "The Meg", på svenska biodukar den 17 augusti.
 
Hur gärna hade du velat se "National Treasure 3"? Eller är det rätt att låta filmserien förbli död och begraven? Kommentera nedan.
| 31 juli 2018 09:00 |