Film

Skribent

Alexander Dunerfors

27 juni 2018 | 09:00

Därför avslöjades slutet på "Jurassic World: Fallen Kingdom" i trailers

"Det var väldigt frustrerande", säger manusförfattaren Colin Trevorrow.
Dino-äventyret "Jurassic World: Fallen Kingdom" har rullat på europeiska biodukar i några veckor nu. I USA gick filmen upp förra helgen, vilket innebär en rad nya intervjuer som ger en inblick i arbetet bakom det nya kapitlet. Ett arbete som uppenbarligen kommer med viss frustration för filmskaparna.

Som sajten io9 noterar finns det specifika trailer-klipp som är hämtade ur filmens allra sista scener. Här är en särskilt avslöjande trailer - spoilervarning för vad som följer nedan!
 
 
I trailern syns bland annat en enorm mosasaurus på en strand full med surfare. Även Jeff Goldblums replik "Welcome to Jurassic World!" råkar vara den allra sista repliken i filmen.

Det i sig är kanske inget stort avslöjande, då tittarna omöjligt kan veta var dessa klipp kommer från. Men Colin Trevorrow, en av manusförfattarna på "Fallen Kingdom", är inte glad:

- Det var väldigt frustrerande för mig. Sån är vår relation med marknadsförings-teamet, det finns många olika behov. Jag försöker tänka rationellt, men ärligt talat, det är en liten procent av människor som ser alla trailers. De flesta i världen ser kanske bara en.
 
"Gå bara och se filmen"
 
Trevorrow menar att trailer-makarna måste övertyga publiken att komma tillbaka. En filmserie som "Jurassic World" måste ständigt berättiga sin existens för varje ny film.

- Vi kan inte bara slappna av och anta att publiken kommer dyka upp. Nackdelen är att marknadsföringen ständigt behöver bevisa sig. Jag skulle definitivt föredra att inte visa de bilderna, men om du inte har sett några trailers, gå bara och se filmen.
 
Hur ser ni på den här typen av "spoilers" i en trailer? Skulle ni hellre undvika dem, eller behövs de för att bygga hajp? Kommentera nedan.
| 27 juni 2018 09:00 |