Film

Skribent

Andreas Samuelson

19 januari 2023 | 19:00

Därför återvänder Eddie Murphy som ”Snuten i Hollywood”

Stjärnan berättar om anledningen till beslutet att göra comeback i en av de största filmserierna han blev känd för.
Murphy blev känd via ”Saturday Night Live” och hade framgångsrika roller i omaka-par-komedierna ”48 timmar” och ”Ombytta roller”. Men det var som Detroit-snuten Axel Foley i ”Snuten i Hollywood” han hade sin första egna huvudroll och en populär sådan som ledde till en franchise med två filmer till.
 
Slicke Axel Foley blev en paradroll som slungade Murphy till superstjärnestatus i just det - Hollywood.
 
Men efter 1993 års flopp ”Snuten i Hollywood III” lade Murphy sin paradroll på hyllan och det har dröjt fram tills nu då han gått med på en comeback. Detta i den kommande ”Beverly Hills Cop: Axel Foley” som varit på G i flertal år. Förutom ett bra manus så var det ett speciellt namn som var den avgörande faktorn:
 
- Jerry Bruckheimer, originalfilmens producent. När han blev inblandad och började utveckla manuset, och han vet vad ”Snuten i Hollywood” borde vara. När han kom tillbaka, det var då allt började ta form. För vi försökte i flera år, kanske 10-12, och jag måste ha läst fem eller sex olika manus, och det kändes aldrig rätt. Filmbolaget sade ”Nu kör vi, här är det.” Och jag sade ”Det här är inte rätt”. Jerry Bruckheimer kom tillbaka och han kan det här och han satte allt samman. Han gjorde ”Top Gun: Maverick” förra året och ”Bad Boys” är Jerry Bruckheimer. Så vi har samma hjärna bakom ”Snuten i Hollywood” och han satte alla bitar på plats som behövdes för att göra en bra film. Och jag ser fram emot att folk ska se den, säger Murphy till Collider.
 
När film eller ens trailer kommer är oklart men det är Netflix som står bakom och andra skådespelare från originalet som återvänder är Judge Reinhold, John Ashton, Paul Reiser och Bronson Pinchot.
| 19 januari 2023 19:00 |