Serie

Skribent

Alexander Svensson

11 oktober 2023 | 17:31

"Daredevil: Born Again" ska göras om efter strul bakom kulisserna

Ytterligare en pånyttfödelse väntar för Daredevil när nya serien stött på problem.
“Daredevil” på Netflix var en av fans älskad serie, och särskilt Charlie Cox och Vincent D’Onofrios tolkningar av Matt Murdock/Daredevil och Wilson Fisk/Kingpin hyllades vitt och brett. Därmed var sorgen stor bland många när Netflix lade ner serien efter tre säsonger 2018. Efter många om, men och cameos tillkännagavs det dock på San Diego Comic Con förra året att Disney skulle återuppliva “Daredevil” i form av en ny serie med namnet “Daredevil: Born Again”. Men sedan dess har allt tydligen inte gått som smort.
 
Enligt en en exklusiv rapport från The Hollywood Reporter så är Disney missnöjda med det som spelades in av “Daredevil: Born Again” innan strejken satte paus för inspelningen. Man har därmed valt att avskeda seriens två manusförfattare Chris Ord och Matt Corman, och inlett ett sökande efter ersättare.
 
Ett av problemen Disney hade med Ords och Cormans manus var tydligen en brist på action, då originalet på Netflix ofta hyllades för sina actionsekvenser. I den version av “Born Again” som Disney nu ratat ska det ha varit såpass lugnt på slagsmålsfronten att Matt Murdock inte bär sin Daredevil-dräkt förrän avsnitt fyra.
 
Disneys plan är i nuläget att hitta nya manusförfattare och göra om delar av det som redan spelats in, men också behålla en del. Slutresultatet ska enligt Hollywood Reporters rapport bli två säsongers äventyr för Daredevil. “Daredevil: Born Again” är med andra ord “born again again” hos Disney.
 
När "Daredevil: Born Again" har premiär är i dagsläget oklart, men kombinationen av strejken och omarbetningen av serien innebär förmodligen att vi får vänta ett tag. Till dess kan man se om alla tre säsonger av Netflixproducerade “Daredevil” på Disney+.
| 11 oktober 2023 17:31 |