Serie

Skribent

Alexander Kardelo

20 maj 2022 | 08:15

”Daredevil” återuppstår - nya avsnitt spelas in för Disney+

Charlie Cox förväntas återvända i rollen som Matt Murdock i den nya serien.
En ”Daredevil”-comeback planeras hos Disney+. Enligt Variety handlar det om en "ny serie" - oklart om det innebär en fortsättning, spin-off eller reboot på det vi tidigare har sett.
 
Även om det inte är bekräftat av Marvel och detaljerna är få, så räknar vi med att återse Charlie Cox i rollen som den blinde rättsskiparen Matt Mutdock, och Vincent D’Onofrio som hans ärkefiende Kingpin. Båda har dykt upp i andra Marvelprojekt på sistone, Murdock i "Spider-Man: No Way Home" och Kingpin i "Hawkeye".
 
Netflix producerade de första tre säsongerna av "Daredevil" som sändes mellan 2015-2018. Där fick vi träda in i ett mörkare MCU, där en man utan men sin religiösa tro och supersinnen som enda superkraft drog på sig en mask för att spöa Hell's Kitchens busar om nätterna. 
 
Samarbetet mellan Netflix och Marvel fortsatte med ytterligare titlar som "Jessica Jones", "Iron Fist" och "Luke Cage". Men när Disney+ startades blev det stopp och Netflix lade ner samtliga. Nu återgår Marvel-serierna till Disneys egna streamingtjänst, och det borde glädja fansen att man nu väljer att köra vidare med samma skådespelare.
| 20 maj 2022 08:15 |