Film

Skribent

MovieZine

4 juli 2023 | 15:30

Ett 24 år gammalt drama går varmt på Netflix just nu: "Jag grät halva filmen"

Michelle Pfeiffer får tårarna att rinna.
Vilken är den mest sedda filmen på svenska Netflix just nu? Kan det vara nån fräsig actionrulle med Chris Hemsworth? Eller den där nysläppta dokumentären om pyramider? Icke då.
 
Ett emotionellt drama från 1999 är filmen som alla vill se just nu. "Där havet slutar" ("The Deep End of the Ocean") som släpptes på streamingtjänsten i fredags har rusat upp till förstaplatsen och förbi många stora titlar.
 
 
Michelle Pfeiffer spelar huvudrollen i historien som är varje familjs värsta mardröm - deras yngste son blir kidnappad. I övriga roller finns Whoopi Goldberg och Treat Williams (vila i frid). Filmens unga stjärnor Jonathan Jackson och Ryan Merriman har också blivit hyllade för sina rollinsatser.
 
I Facebookgruppen Bäst på Netflix skriver flera tittare om sin tårdrypande upplevelse:

"Den är fin men en riktig snyftare, jag grät nästan hela filmen."

"Superbra, sett den flera gånger."

"Väldigt sorglig, grät halva filmen."

"Såg den häromkvällen, och tårar trilla ju som sagt."

"Jättebra film, kan verkligen rekommenderas."
 
 
I en intervju kring premiären 1999 fick Michelle Pfeiffer berätta om sina tankar kring "Där havet slutar" och filmens starka tema.
 
- Jag kan föreställa mig att det är något som man aldrig riktigt kommer över. Något som förändrar dig för evigt. Man lär sig att leva vidare, men livet kommer aldrig bli detsamma, och så är det för den här familjen. Men enligt mig handlar filmen om vad som definierar en familj. (...) Den här filmen har ett bitterljuvt slut, som jag tror är hoppfullt.
 
Har du också gråtit till "Där havet slutar" på Netflix? Kommentera nedan.
| 4 juli 2023 15:30 |