Serie

Skribent

MovieZine

3 juli 2023 | 20:00

Pyramider, rymden och AI: 4 nya Netflix-dokumentärer utforskar det okända

Premiär för "Unknown", Netflix nya dokumentärserie som vill bredda vår kunskap om några av jordens och universums fascinerande hemligheter.
"Unknown" är en dokumentärserie i fyra delar som utlovar "berättelser som tar andan ur en" och "utforskar förbluffande, okända områden".
 
Med en film i veckan under hela juli får vi ta del av hemligheter kring vår värld och besöka platser som aldrig tidigare fångats på film. Tematiskt sträcker det sig från en av historiens äldsta gravar till avlägsna galaxer. Den nysläppta trailern till seriens andra del, "Killer Robots", blickar mot en nära framtid där AI kan bli avgörande i krigsföring. Ett äkta "Terminator"-scenario som riskerar att bli verklighet.
 
 
Bakom "Unknown" står Oscarsvinnande producenten Dan Cogan ("Ikaros") och Liz Garbus ("What Happened, Miss Simone?"). En ny film släpps på Netflix varje måndag under de kommande veckorna.
 
3 juli - "Unknown: The Lost Pyramid"
Premiäravsnittet av "Unknown" handlar om egyptiska arkeologer som gräver fram 4000 år gamla gravar och föremål i sökandet efter en begravd pyramid.
 
10 juli - "Unknown: Killer Robots"
Vad händer när en maskin fattar beslut på liv och död? Den här dokumentären utforskar farorna med artificiell intelligens i militära sammanhang.
 
17 juli - "Unknown: Cave of Bones"
Forskare undersöker 250 000 år gamla underjordiska fynd som skapar frågetecken kring våra tidigaste förfäder - och vad det verkligen innebär att vara människa.
 
24 juli - "Unknown: Cosmic Time Machine"
James Webb-teleskopet ger oss fascinerande och fantasieggande bilder på avlägsna galaxer. Den här dokumentären följer dess historiska väg från idé till verklighet.
| 3 juli 2023 20:00 |